Boltzárral és béremeléssel készül a JYSK a karácsonyra

• 2023. november 24., péntek •
December elsejétől átlagosan 20 százalékkal emeli a dolgozók bérét a JYSK. Emellett a cég immár hatodik éve nem nyit ki december 24-én. A kiskereskedelmi lánc közleményében azt írta, hogy 2022 januárja óta már átlagosan 45 százalékkal növelték a dolgozóik fizetését.
Boltzárral és béremeléssel készül a JYSK a karácsonyra

A dán kiskereskedelmi üzletlánc, a JYSK idén is zárva tart december 24-én. A társaság közleményében azt is bejelentette, hogy előre hozzák a tervezett bérfejlesztést. Ez azt jelenti, hogy december elsejétől átlagosan 20 százalékkal nőnek a fizetések a cégnél - írja a Világgazdaság.

A JYSK Magyarország dolgozóinak a vére 2022 januárja óta átlagosan 45 százalékkal emelkedett.

A kiskereskedelmi lánc a fizetésemelés mellett arról is írt, hogy még idén decemberben megnyitnak két új áruházat Magyarországon.

A cégnek jelenleg 94 boltja van hazánkban, ezek pedig mind lehúzzák a rolót december 24-én, majd csak 27-én nyitnak ki újra. 

A retail üzletágunkban több mint 800 kollégánk van. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amiben a kollégák jól érzik magukat 

– mondta a JYSK Magyarországért, Görögországért és Ausztriáért felelős HR vezetője, Nyeste Ági. Hozzátette, hogy a karácsonyi boltzár is ezt a törekvésüket szolgálja. Kiemelte, hogy a karácsonyi időszak már novembertől kezdve hatalmas nyomást helyez a munkavállalóikra, ezt a terhet pedig ki kell pihenni az ünnep alatt.

Az elmúlt években a JYSK több lépcsőben emelte meg a dolgozók fizetését. 2022 januárjában és szeptemberében 10-10 százalékkal, idén januárban pedig további 5 százalékkal nőttek a bérek. Ezt követi majd a decemberi újabb átlagos 20 százalékos béremelés, ami azt jelenti, hogy 2022 januárja óta a JYSK áruházakban dolgozók bére átlagosan 45 százalékkal nőtt. A béren kívüli juttatások körében nagy hangsúlyt fektetnek az egészségbiztosításokra és sporttámogatásokra, valamint a munkába járás finanszírozására.

Fotó: Faludi Imre / MTI
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére