Bezár az összes Lidl december 24-én

• 2023. november 10., péntek •
Mind a 200 magyarországi üzletét zárva tartja december 24-én, hogy a dolgozók otthon ünnepelhessenek a családjukkal. Az üzletlánc igazgatóságának elnöke szerint fontos, hogy példát mutassanak, és erősítsék Magyarország alapértékeit.
Bezár az összes Lidl december 24-én

A piacvezető áruházlánc a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és az Egyenlő.hu kezdeményezésére mind a 200 üzletét bezárva tartja majd karácsony első napján - írja az Index. Mint írják, ez egy úttörő lépés a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára,

akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében.

A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselje a szeretet ünnepén is, e mögé a kezdeményezés mögé állt be az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország. 

Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott, fontosnak tartják, hogy példát mutassanak, és Magyarország alapértékeit tovább erősítsék.

A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. 

– nyilatkozta.

A vásárlók érdekében pedig december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várják őket. 

Mint mondják, Magyarországon még nem volt ilyen, de bíznak abban, hogy a társadalmi szolidaritás segítségével más üzletláncok is felismerik, hogy a „profit nem minden”.

Forrás: index.hu
Fotó: Shutterstock

közösség

további frisss

lap tetejére