Berobbant a nyár a Bükfürdő Thermal & Spában, és semmi nem állíthatja meg

(x) • 2023. július 13., csütörtök •
Valóban elég lenne a ragyogó napsütés és egy fürdőruha a jó nyaraláshoz? Nos, nem egészen. A Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójának, Cziráki Lászlónak van is ehhez egy-két szava.
Berobbant a nyár a Bükfürdő Thermal & Spában, és semmi nem állíthatja meg

A szezon "papírforma szerint" a tanév végével kezdődik, és augusztus 20-a után nem sokkal ér véget, az időjárás azonban közbeszólhat. Ugyan az idei június egyáltalán nem kedvezett a strandolásnak, úgy tűnik, hogy a július most kárpótol, hiszen beköszöntött a kánikula Magyarországon. Ez nagy segítség a hazai fürdőknek, köztük az ország egyik legnagyobb termálfürdőjének, a Bükfürdő Thermal & Spának is.

Mi a fő vonzereje a büki fürdőnek, mivel várják a strandolókat?

14 hektáros területünkön minden korosztályt magas színvonalon tudunk kiszolgálni. 34 medencével, összesen több mint 5000 négyzetméter vízfelülettel várjuk a vendégeinket. Két úszómedencénk sportolásra is alkalmas, de van élménymedencénk, sodrómedencénk, kül- és beltéri csúszdaparkunk, illetve több jakuzzink is.

Büszkék vagyunk a gyermekeknek készült fürdőelemekre, kint is, bent is számos játék megtalálható, ezek közül nagy kedvenc a vizes játszóterünk, a Spray Park.

A forró, nyári napokon nagy előnye a strandunknak, hogy könnyű árnyékos területet találni. Kellemes a környezet, hiszen rengeteg itt a fa. Az erős UV sugárzás elől pedig a beltéri medencéink mellé és pihenőtereinkbe is bemenekülhetnek a strandolók. A gyógyfürdőbe, a szaunába is szeretettel várjuk a vendégeinket.

Nyáron is nyitva van a szauna?

Természetesen! Nincs ugyan klasszikus szaunaszezon, mégis nagyon sokan keresik ezt a lehetőséget nyáron is. A büki az országnak talán a legszínvonalasabb és a legnagyobb szaunavilága. Kül- és beltéren egyaránt rendelkezünk kabinokkal, merülőmedencékkel.

Van még valami, amiben Bükfürdő egyedülálló...

...így van, ez pedig a gyógyvíz, amelynek rendkívül magas az ásványianyag-tartalma és a hőmérséklete. Télen-nyáron nagyon sok vendéget vonz Bükfürdőre ez a természeti kincsünk. A hangsúly azonban már nem csupán ezen van, sokkal inkább azon, hogy

az egész család élményekhez jusson, és mindenki megtalálja nálunk a pihenését, gyógyulását, szórakozását, az elképzelését.

Éppen ezért fontos megemlíteni a 153 kocsibeállós, 10 mobilházas, felújított vizesblokkal és kutyafuttatóval is rendelkező, fákkal teli, hűs kempingünket, amit imádnak a hozzánk érkezők. Itt a vendégkörünk jó része magyar, de népszerű úti cél vagyunk a cseh, a német és az osztrák utazók körében is. Érdemes tudni, hogy a kemping vendégei a fürdő szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Mi szól a térség mellett? Mi mindenért érdemes még Bükfürdőn nyaralni, kikapcsolódni?

Elkészült az új büki főtér, ahol egy impozáns látogatóközpont is nyílik hamarosan, tele hasznos információval, videóval. Itt található az ország egyik legmodernebb játszóháza, a Fun City gokartpályával és mozival, és akkor még nem beszéltünk a nyári programokról, Bük város és térsége turisztikai vonzásáról.

Mik ezek?

Jövő héten, július 19-e és 22-e között rendezik meg a napi ötezer látogatóra számító gasztrofesztivált, a Gyógy-Bor Napokat, amelyen például Azahriah és a Bagossy Brothers is fellép.

Július 29-én lesz a Strandok Éjszakája, amikor a fürdő is nyitva tart egészen hajnali 1 óráig, amelyen a kicsikre is gondoltunk, őket pizsamaparti várja.

Éjszakai fürdőzés még többször is lesz a nyáron: augusztus 5-én és 18-án megismételjük. Ezenkívül szinte minden héten lesz valamilyen izgalmas program a település főterén vagy a környéken, autós találkozó és félmaraton is szerepel a közeljövő eseményei között. A szezonzárásnak is megadja a módját Bük: szeptember 29-én egy nagy fesztivállal búcsúztatjuk a nyarat. Addig azonban érdemes bebarangolni a térséget, a Kőszegi-hegységet és vidékét, megkóstolni a csepregi borokat vagy felfedezni Sopront, Szombathelyt. 

Ha éppen nincs gasztrofesztivál Bükön, mi kerülhet a fürdő látogatóinak tányérjára?

Idén áprilisban készült el az új, korszerű konyhánk, ahonnan több egységet ellátunk:

nem hiányozhatnak a hagyományos strandételek, azaz a lángos, a pizza és a palacsinta, de most már különleges, saját készítésű fagylalt is kapható.

Az italok között népszerűek a fröccs- és a limonádévariációk, valamint a jó borok. Az étteremben pedig á la carte a hazai és a nemzetközi konyha remekei is megkóstolhatók a menüválaszték mellett. Ugyanakkor Bük más éttermeiben is nagyon magas színvonalú gasztronómiai élményekkel találkozhatnak a vendégek.

Rendszeresen érkeznek a büki fürdő háza tájáról a fejlesztésekről szóló hírek. Jövőre mit terveznek?

A fő hangsúlyt a felújítási, karbantartási munkákra helyezzük, a biztonságos üzemeltetés érdekében. A fedett fürdő vizesblokkjainak teljes felújítása a következő feladat, amit célul tűztünk ki magunk elé. Napokon belül elkészülnek a tervek. Ezután az öltözők és a gépészeti berendezések felújítása folytatódik, valamint

kiemelt figyelmet fordítunk az energetikai fejlesztésekre is.

Ez ügyben már nagyot léptünk előre, amikor megteremtettük a lehetőséget a termálvíz hőjével történő fűtésre. A következő időszakban napelemes rendszert is telepítünk. A fürdőzőink számára azonban talán ennél is fontosabb a medencék és a csúszdák kitűnő állapota, azaz a magas színvonalú szolgáltatás. Annyit elárulhatok, hogy jelentős fejlesztések vannak előkészítési stádiumban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére