Bemutatkozott az F-csoport is: az Eb egyik legjobb meccsén Törökország 3–1-re verte Georgiát

• 2024. június 18., kedd •
A Real Madrid fiatal tehetsége, Arda Güler óriási gólt rúgott.
Bemutatkozott az F-csoport is: az Eb egyik legjobb meccsén Törökország 3–1-re verte Georgiát

Kedden Dortmundban bemutatkozott az F-csoport is az Európa-bajnokságon, 18 órától Törökország – Grúzia mérkőzést rendeztek, amely 3–1-es végeredménnyel zárult. 

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a törökök Calhanoglu vezetésével domináltak az első félidő első felében. A 10. percben Kaan Ayhan lőtt közepes távolságból egy nagy kapufát, majd a 25. percben már semmi nem segített Georgián: 

Mert Müldür kapásból bombázott a jobb felső sarokba. 1–0!

Kettő perccel a gólt követően Yildiz is betalált egy szép támadást követően, de a Juventus támadója lesen helyezkedett, így maradt az 1-0. Nem sokáig maradt változatlan az eredmény, mivel a 32. percben Georges Mikautadze révén kissé váratlanul kiegyenlített Georgia, – ez volt az ország történetének első Eb-gólja – ami kicsit meg is zavarta a törököket. 1–1!

A második félidő mérsékelt lendülettel folytatódott, a törökök labdatartása jellemezte a játékot. 

A 66. percben azonban megvillant a Real Madrid tehetsége, Arda Güler óriási gólt rúgott, így újra megszerezte a vezetést Törökország. 2–1!

A folytatásban Georgiának volt egy nagy esélye az egyenlítésre, azonban Giorgi Kochorashvili a felső lécet találta el. A mérkőzés végén a törökök alakítottak ki még egy nagy helyzetet, de Yazici fejesénél óriásit védett Mamardashvili. Az utolsó lehetősége Georgiának a 2–2-re a 96. percben volt, egy szöglet után nagyot védett a török kapus, majd a kipattanót is blokkolták a védők. 

Végül a törökök megkontrázták ellenfelüket, és mivel a georgiai kapus fent maradt az előző szöglet után, Akturkoglunak csak az üres kapuba kellett gurítson. 3–1! 

Az eredmény már nem változott, így a törökök győzelemmel kezdték a tornát. A csoport másik meccsét – Portugália–Csehország – 9 órától játszák majd. 

Nyitókép: OZAN KOSE / AFP
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére