Belvárosiak parkolása: Lakásonként két szürke bérlet járhat januártól

• 2023. november 29., szerda •
Lakásonként két autóval is kedvezményesen parkolhatnak a szombathelyi belvárosban élők januártól - ha a csütörtöki közgyűlés elfogadja a javaslatot. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária szerint nagy segítség ez a környékbelieknek.
Belvárosiak parkolása: Lakásonként két szürke bérlet járhat januártól

Ahogy nőtt a gépjárműszám a városban, úgy kerültek terítékre egymás után az ezzel kapcsolatos ügyek az elmúlt években, de a belvárosi parkolás mindig bonyolultabb volt. Persze igény eddig is lett volna rá, hogy lakásonként két autó kaphasson szürke bérletet, azonban az ötlet nem került napirendre - az indoklás szerint azért, mert viszonylag alacsonyak voltak a parkolási díjak, ezért mindig nagy volt a zsúfoltság. Most úgy néz ki, hogy csökkent a kihasználtság, ami a jelenlegi árak mellett nem csoda, de ezzel lehetőség nyílik a változtatásra.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a körzet önkormányzati képviselője a közösségi médiában is megosztott egy videót a csütörtökön napirendre kerülő témáról. - Jó hír a belvárosban élőknek: a lakóhellyel rendelkező belvárosiak ezt követően 1 kedvezményes parkolóhely helyett 2-t vehetnek igénybe. Nagyon sokszor kezdeményeztem ezt már az utóbbi években a jelenlegi városvezetésnél. A most csütörtöki közgyűlésre rendeletmódosítás van erre vonatkozóan előterjesztve. Ha a többség a közgyűlésen ezt elfogadja, akkor januártól kettő kedvezményes parkolóbérletet kaphatnak a belvárosban lakók lakásonként - tudatta követőivel a képviselő.

közösség

további frisss

lap tetejére