Bejelentés: Startol hamarosan a szlovén-szerb-magyar áramtőzsde

• 2024. január 13., szombat •
Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje 2024 első felében működni kezdhet – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton. Szerinte soha olyan nagy jelentősége nem volt még az országok közötti szoros energetikai együttműködésnek, mint most.
Bejelentés: Startol hamarosan a szlovén-szerb-magyar áramtőzsde

Megkezdheti működését Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje 2024 első felében – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy a szlovén, szerb és magyar vállalati-szakmai döntések megszülettek, a kormányzati jóváhagyások vannak hátra, az áramtőzsde nagymértékben javítja majd az egész térség energiabiztonságát - olvasható a Világgazdaságon.

Az energiabiztonság az elmúlt másfél-két évben a legsúlyosabb kihívások egyike lett Európában, talán soha olyan nagy jelentősége nem volt még az országok közötti szoros energetikai együttműködésnek, mint most.

Úgy vélte: különösen így van ez Közép-Európában, ahol nincsenek nagy kőolaj- vagy földgázmezők, így az országok egymásrautaltsága itt még nagyobb.

Ezért remek hír, hogy minden eddiginél közelebb kerültünk a valaha volt legnagyobb közép-európai integrált villamosenergia-tőzsde létrehozásához

– olvasható a miniszter bejegyzésében.

Fotó: Bujdos Tibor / Észak-Magyarország
Forrás: vg.hu

közösség

további frisss

lap tetejére