Bátran élni - Al Ghaoui Hesna ingyenes előadása Szombathelyen

• 2023. december 21., csütörtök •
Hol válik el a szorongás a félelemtől, és mit tehetünk ellene? - ez a témája a január 11-i programnak.
Bátran élni - Al Ghaoui Hesna ingyenes előadása Szombathelyen

A fentihez hasonló kérdésekre kaphatunk választ, ha ellátogatunk a 2024. január 11-én 18.00 órakor Szombathelyen a Megyeházán kezdődő ingyenes rendezvényre, melyen Hesna tart előadást a félelemről. A témáról többek között már az amerikai Berkeley egyetemen is tartott előadást pszichológusprofesszorok számára.

A félj bátran című könyv szerzője, Al Ghaoui Hesna külpolitikai újságíróként rendszeresen jelentkezett be különböző konfliktuszónákból, ahol sok más mellett szembesült a félelemmel.

És ez a jelenség elkezdte érdekelni.

Miért vágynak az emberek a félelem nélküli élet titkos receptjére? Miért fél mindenki a félelemtől? És vajon én már szembenéztem minden démonommal? Vizsgálni kezdte a félelmeit, tudósítóként, anyaként, félig arab nőként, magyar állampolgárként, és

rájött, hogy a félelem üzemanyagként működik bennünk, ami kihozhatja a legjobb és a legrosszabb oldalunkat is.

Hogy mitől függ, éppen melyiket? Erre kereste a választ, amikor elindult a félelem feltérképezésének útján, és neves kutatókat, világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan képes a félelem átalakítani a testünket, a szokásainkat és a viselkedésünket.

Al Ghaoui Hesna 1978-ban született szír édesapától és magyar édesanyától. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogi diplomát szerzett. A Magyar Televízió munkatársaként több mint húsz országból, köztük számos háborús övezetből tudósított.

Riport- és dokumentumfilmjeit több rangos elismeréssel, köztük Prima Primissima díjjal jutalmazták már.

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére