Báltermi flörtök és zűrzavar: A denevérrel zárnak évadot a szimfonikusok

• 2023. július 01., szombat •
Július 8-án, szombaton este 7 órakor az AGORA-MSH-ban hangzik el ifj. Johann Strauss legnépszerűbb, háromfelvonásos operettje, A denevér. A Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében fellépnek az Operaház énekművészei, vezényel Vajda Gergely vezető karmester.
Báltermi flörtök és zűrzavar: A denevérrel zárnak évadot a szimfonikusok

Ifj. Johann Strauss negyvenkét nap leforgása alatt komponálta meg élete fő művét, A denevért. Az összekuszált személyazonosságok, a báltermi flörtök, a kibogozhatatlannak tűnő zűrzavar és a slágerekben bővelkedő muzsika önfeledt szórakozást ígérnek.

Orlovszkij herceg maszkabálján mindent összekuszál Doktor Denevér... Börtönre ítélt kikapós férjek, férjüket megcsalni kész feleségek, feltörekvő színésznőjelöltek rejtőznek a maszkok alatt. Végül a sok kalandnak és mókának börtönlátogatás lesz a vége, de csak itt kezdődik ám a kacagás!  

A történet szerint Eisenstein úgy dönt, hogy a börtön helyett inkább bálba megy, miközben felesége, Rosalinda otthonukban fogadja hódolóját, akit végül a férje helyett hurcolnak el. Közben Adél, a szobalány is arra használja kimenőjét, hogy úrnőjének "kölcsönvett" ruhájában bejusson a bálba, ahol mint színinövendék pózol. Eisenstein hevesen udvarolni kezd neki, aminek az álarcos magyar grófnőnek öltözött Rosalinda is szemtanúja lesz...

Műsor:
Ifj. Johann Strauss: A denevér - Operett három felvonásban
Közreműködnek: az Operaház énekművészei
Rendező: Hábetler András
Vezényel: Vajda Gergely
Dátum: 2023. július 8., szombat, 19:00
Helyszín: AGORA-MSH  

közösség

további frisss

lap tetejére