Baleseti összesítő Vas vármegyéből

• 2023. január 10., kedd •
Kilenc balesetnél helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában.
Baleseti összesítő Vas vármegyéből

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 9-én 5 óra és 2023. január 10-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hét, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2023. január 9-én, a délelőtti órákban, Szombathelyen. Egy rumi lakos személyautóval közlekedett a Körmendi úton az Óperint utca irányából, amikor haladása során elsodort egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogost. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a gyalogos nő súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Könnyű sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek az egyenruhások 2023. január 9-én, Körmenden. Egy egyházashollósi lakos gépkocsival közlekedett a Rákóczi Ferenc úton, amikor haladása során nekiütközött az előtte, forgalmi okok miatt megálló körmendi lakos által vezetett személyautónak. A balesetben a körmendi sofőr által vezetett gépkocsiban ülő utas – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Körmendi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

A téli időszakban a hőmérséklet csökkenésével, a fagyok beköszöntével az útviszonyok és a látási viszonyok is megváltoznak. Komoly veszélyforrásnak számít a látótávolság csökkenése és a csúszásveszély.

Kizárólag megfelelő műszaki állapotú autóval induljanak útnak! Ilyenkor a téli gumiabroncs nélkülözhetetlen. A gépjárművet töltsék fel fagyálló ablakmosó-folyadékkal, a szélvédőket elindulás előtt minden alkalommal tisztítsák meg!

Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!

A felkészülés során a legfontosabb az emberi tényező!

 

Forrás: police.hu

közösség

további frisss

lap tetejére