Baleset a Nemzetiben: Lemondott Vidnyánszky Attila, de a miniszter még nem döntött

mandiner.hu • 2023. november 13., hétfő •
A hétfői társulati gyűlésen jelentette be távozását, az ok a pénteki baleset.
Baleset a Nemzetiben: Lemondott Vidnyánszky Attila, de a miniszter még nem döntött

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki még nem döntött a lemondással kapcsolatban - írja a Magyar Nemzetre és az MTI-re hivatkozva a mandiner.hu.

Hétfőn társulati gyűlést hívott össze Vidnyánszky, amelyre délelőtt sorban érkeztek az olyan színészek, mint Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Blaskó Péter, Szabó Sebestyén László, Herczegh Péter, Berettyán Sándor és Nagy Mari.

A pénteki baleset miatt megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó már jobban van, állapotuk stabil. Sajtóinformációk szerint a színházból többször jelezték Vidnyánszky Attila vezérigazgatónak, a darab rendezőjének, hogy a díszlet életveszélyes, ezért vállalhatta a felelősséget Vidnyánszky. 

A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A szerencsétlen esetet megelőzően Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. Az Üvegtigrisben Sanyit alakító, ismert színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

A hír kapcsán közleményt adott ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium, azt írták:

"A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel.  Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást” – írták.

Nyitókép: MTI

közösség

további frisss

lap tetejére