Balassa Péter is bejelentkezett polgármesterjelöltnek Szombathelyen - Bajban az ÉSZ?

vaol.hu • 2024. április 15., hétfő •
Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője és a szombathelyi közgyűlés korábbi tagja polgármesterjelöltként jelentkezett be hétfőn.
Balassa Péter is bejelentkezett polgármesterjelöltnek Szombathelyen - Bajban az ÉSZ?

A  vaol.hu írta meg, hogy úgy tűnik, tovább bomlik a baloldali összefogás Szombathelyen. Ismert, Czeglédy Csaba függetlenként indul a Derkovits városrészen, a jobbikos Balassa Péter pedig egy civil szervezet polgármesterjelöltjeként jelentkezett be. Közösségi oldalán azt írta: "(...) olyan változásra van szükség a városban, amelyhez önkormányzati és parlamenti képviselői, valamint szakmai bizottsági tapasztalatommal, a helyi ügyek ismeretében, a tőlem megszokott tenni akarással hozzá tudok járulni".


A cikk kitér rá, hogy Balassa azt is megmagyarázza, hogy miért egy civil szervezet - Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesület - színeiben indul: "(...) a helyi önkormányzatban országos pártérdekek érvényesülnek, ezért a döntést a civilekre, a szombathelyi emberekre bízzuk. Ez az oka annak is, hogy jelölésünk mögött nem politikai párt, hanem egy, a város újratervezésére szerveződött egyesület áll" - írta Balassa Péter. 

További részletek az eredeti vaol.hu-cikkben.

közösség

további frisss

lap tetejére