Baj van, valótlan számlákra figyelmeztet az MVM

• 2023. március 25., szombat •
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak. Felelős energiaszolgáltatóként ügyfeleink védelmét szem előtt tartva kérjük, hogy a kapott számlaértesítőket nézzék meg figyelmesen – figyelmeztet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.
Baj van, valótlan számlákra figyelmeztet az MVM

A vállalat felhívja a figyelmet arra, hogy a megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban tájékoztató weboldalt hoztak létre, ahol minden szükséges információt megtalálni. A számlákat az alábbi linken lehet ellenőrizni - írja az Index.

Nem magyar e-mail-címekről küldik

Az MVM tájékoztatása szerint a csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail-címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek: ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, noreply@mvmnext.hu vagy onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu

– emlékeztetnek közleményükben, amelyben hozzáteszik, hogy az e-mailben érkező elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Nextnél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetik az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

AZ MVM NEXT ONLINE ÜGYFÉLSZOLGÁLATI HONLAPJÁN SOSEM KÉRIK, HOGY VALAKI ADJA MEG A BANKKÁRTYAADATAIT.

Emlékeztetnek: azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni. „Az MVM Next elhatárolódik minden, nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik az illetékes hatóságokkal. Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen gyanús magatartást észlelnek, haladéktalanul továbbítsák a megkeresést az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre vagy jelezzék ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán” – zárják a közleményüket.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére