Azzal viccelődött egy baloldali jelölt, hogy tízszeresére is emelhették volna a vizitdíjat

• 2022. január 15., szombat •
Az MSZP-s Aranyos Gábor áprilisban Márki-Zay és a baloldal jelöltjeként fog indulni az országgyűlési választáson, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 2. számú választókerületben.
Azzal viccelődött egy baloldali jelölt, hogy tízszeresére is emelhették volna a vizitdíjat

„A baloldalnak, úgy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltnek, mint Aranyos Gábor képviselőjelöltnek, az egészségügy csupán üzlet, ez így volt 2008-ban, amikor hatalmon voltak, és így lenne ezután is, ha újra a kormányrúdhoz kerülnének. Bizonyára visszahoznák a vizitdíjat is, akár tízszeres összeggel is” – idézte a Magyar Nemzet Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2-es választókerületének Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjét, aki Aranyos Gábor MSZP-s politikus szavaira reagált. 

Aranyos Gábor, a baloldal nyíregyházi országgyűlési képviselőjelöltje azt fejtegette korábban, hogy akár tízszeresére is emelhette volna a Gyurcsány-kormány a vizitdíjat, mert az „jól jön a háziorvosoknak, és nem ró különösebb terhet az emberekre”. Az MSZP-s politikus 2008. január 15-én a Kölcsey TV Ring című műsorában hozta szóba az említett kérdést.

„Csak trécselni” járnak a betegek

Arról beszélt a műsorban, hogy influenzás lett karácsony után, és amikor elment a háziorvosához, ott órákig kellett sorban állnia. Aranyos szerint ennek az is volt az oka, hogy sok idős ember feleslegesen, indokolatlanul, csupán beszélgetni jár oda, valójában nem is betegek.

„Írtam is mérgemben egy sms-t a barátnőmnek, hogy miért nem emeljük tízszeresére, hiszen azzal szembesültem – ez tényleg csak vicc volt –, hogy ott ült a néni velem szemben, gyakorlatilag a húsz beteg közül hárman voltunk látványosan betegek. Az összes többi olyan volt, hogy Marika néni eljött, mert éppen főzött újévkor nagyon finom tortát, és az orvossal trécselni akart” – magyarázta a baloldali politikus.

A vizitdíj mellett érvelve azzal folytatta, hogy mennyire jól jön az a 300 forint az orvosoknak, míg az embereknek nem nagy teher, úgyis elköltik azt a pénzt dohánytermékekre, vagy bármi másra.

Aranyos áprilisban Márki-Zay Péter és a baloldal jelöltjeként fog indulni az országgyűlési választáson, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 2. számú választókerületben. Érdemes megjegyezni, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban maga is kiállt a vizitdíj mellett.

Nyitókép: Vizitdíj-automata a Szent Imre kórházban, 2007-ben. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt 
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére