Azért szúrta szíven beteg feleségét egy újbudai férfi, hogy „ne szenvedjen”

index.hu • 2023. október 16., hétfő •
Szíven szúrta nejét, az ereit is felvágta, majd magával is végezni akart egy 78 éves férfi Újbudán. A szomszédok szerint az idős pár mindkét tagja nagyon beteg volt, ezért már hónapokkal ezelőtt eltervezték a közös öngyilkosságot, mert nem akartak kórházba kerülni. Most az is kiderült, hogy alkoholt ittak a történtek előtt, így a férfi nem emlékszik arra, hogy szíven szúrta feleségét.
Azért szúrta szíven beteg feleségét egy újbudai férfi, hogy „ne szenvedjen”

A budapesti XI. Kerületi Rendőrkapitányság rendőreit egy XI. kerületi társasház egyik lakásához hívták ki még augusztusban. A rendőrök a helyszínre érve egy halott nőt és egy vérző férfit találtak. A mentők a sérült férfit kórházba szállították, valamint emberölés gyanúja miatt eljárást indítottak ellene - írja az index.hu.

A HÁZASPÁR UGYANIS HÓNAPOKKAL EZELŐTT MEGBESZÉLTE, HOGY AUGUSZTUS VÉGÉN KÖZÖSEN VÉGET VETNEK ÉLETÜKNEK.

A szomszédok elmondása szerint súlyos betegek voltak, nagy fájdalommal éltek, de nem akartak kórházba kerülni és ott méltatlan körülmények között meghalni, ezért hozták meg ezt a döntést. A Tények információi szerint a férfit jelenleg pszichiátrián ápolják, de emberöléssel gyanúsították meg, azonban még az elmeállapotát vizsgálják. A férfi egyébként többször hason szúrta magát, és az ereit is felvágta.

Az is kiderült, hogy a pár mindkét tagja alkoholt ivott az eset előtt, hogy ne fájjon az öngyilkosság. Elmondása szerint emiatt nem emlékszik arra, hogy leszúrta a nejét, valamint azt hangoztatja, hogy az embereknek semmi közük nincs ahhoz, hogy feleségével meg akartak halni.

Ügyvédje szerint az ügy felveti az eutanázia kérdését.

A törvényhozásnak foglalkoznia kellene az aktív eutanázia kérdésével. Hangsúlyozom, azokban az esetekben, ahol súlyos és gyógyíthatatlan betegségről van szó, illetőleg azokban az esetekben, természetesen, ahol

a betegség olyan fájdalmakkal jár, amik elviselhetetlenné teszik ezeknek az embereknek az életét

– mondta el.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére