Az új, Szent Quirinus utcához közeli területeket is eladja a Szova

• 2023. július 08., szombat •
Belvárosi ingatlanokat és a Szent Quirinus utcához közeli területeket is eladásra kínált a szombathelyi önkormányzat és a Szova NZrt. Az Éhen Gyula téren egy üzlethelyiség több, mint 100 millió forintért kelt el.
Az új, Szent Quirinus utcához közeli területeket is eladja a Szova

A héten több liciteljárást is tartottak a szombathelyi városházán, azok eredményéről a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője, Kéner Balázs tájékoztatta lapunkat.

Szombathelyen a Fő tér 40. fsz. 2. szám alatti üzlethelyiség jelenleg lottózóként üzemel. Az önkormányzat nettó 40 millió forintért indította az ingatlan eladására vonatkozó licitet, végül azt nettó 81 millió forintért veheti meg az Unico 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Pár házzal odébb, a Fő tér 44. fsz. 1. szám alatti üzlethelyiségért az Invest Eastern Europe Kft. kínálta a legtöbbet: 84 millió forint plusz áfa összegért vásárolhatják meg. Kikiáltási áron ad túl a 11-es Huszár út 2. fsz. 15. szám alatti, 376 négyzetméteres ingatlanon a város: az nettó 38 millió 234 ezer forintért kerülhet a Szim-Va Dohány Bt. tulajdonába.

A Szent Quirinus utcától északra, a Körmendi úti bevásárló központtól nyugatra fekvő 10427/12 hrsz.-ú ingatlan telekosztása során jött létre a 10427/49 helyrajzi számú, kivett telephely megnevezésű, csaknem egyhektáros (9973 négyzetméteres) telek, aminek építési övezeti besorolása „Gksz – kereskedelmi, szolgáltató terület” – tudtuk meg az ingatlan pályázati felhívásaiból. A területhez kikiáltási áron – nettó 49,3 millió forintért – juthat hozzá a Bereczki Kft.

A Szent Quirinus utcától délre alakították ki a 10427/35. helyrajzi számú, több mint egyhektáros ingatlant, aminek a Helyi Építési Szabályzat szerinti építési övezeti besorolása „Gip – gazdasági egyéb ipari terület”. Ezért szintén nem fizetnek többet, mint amennyiért azt a Szova Nzrt. meghirdette: nettó 44,1 millió forintért kerülhet a Vasi Full-Táv Kft. és a Castrum Ingatlankezelő Kft. közös tulajdonába.

Az Éhen Gyula tér 4. fsz. 3. szám alatti üzlethelyiségért (jelenleg Coop-bolt működik benne) a West Pannon Shop Kft. kínálta a legmagasabb árat: nettó 102 millió forintot, ezzel 50 millió forinttal fizetnek többet az ingatlanért, mint amennyiért meghirdették azt. A Fő tér 24. fsz. 3. szám alatti üzlethelyiség nettó 45 millió forint helyett végül 80 millió forintért kelt el. A vevő az Okulár-Joker Bt.

Kéner Balázstól megtudtuk azt is: a nyertes pályázók az adásvételi szerződést a licittől számított 30 napon belül kötelesek megkötni.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére