Az országos élmezőnyben végeztek az OKTV-n a Brenner-iskola ifjú kémikusai

• 2023. március 29., szerda •
Iskolatörténeti jelentőségű sikert ért el két diák Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen: Kiss Mihály 12. m osztályos tanuló második, Kovács Gergely 12. n osztályos diák pedig hatodik helyen végzett kémia tantárgyból.
Az országos élmezőnyben végeztek az OKTV-n a Brenner-iskola ifjú kémikusai

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntősei többletpontokat szerezhetnek a felsőoktatási felvételi eljárásban. Gergelynek és Misinek sikerült a maximális 100 pontot begyűjtenie.

Kémia tantárgyból mintegy ezer diák mérettetett meg az idei tanévben. A verseny három fordulós volt. Az első fordulóból csak hatvan diák juthatott tovább, köztük a két szombathelyi versenyző. A végső sorrendet a második és harmadik forduló együttes eredménye határozta meg. A második forduló elméleti és számításos feladatokat tartalmazott, melyből mindkét fiú gyönyörű teljesítménnyel indulhatott a döntő megmérettetésére. Misi 84 százalékot, Gergely pedig 98,5 százalékot teljesített, ami Misi számára a 9. helyet, Gergely számára pedig a második helyet jelentette. A döntő laborgyakorlatát március 18-án rendezték meg Budapesten az ELTE Természettudományi Karának Kémiai Intézetben. A fiúk újból megállták a helyüket: Gergely közel 97 százalékos teljesítményével megtartotta 2. helyét, Misi pedig felcsúszott a 6. helyre! Felkészítő tanáruk: Ernyey Tiborné.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére