Az OMV máris bevette az ország két nagyvárosát ultragyors elektromos töltőivel

• 2023. december 02., szombat •
További töltőpontokat is tervez az OMV, és több országra is ki akarják terjeszteni a projekteket – derült ki a cég közleményéből.
Az OMV máris bevette az ország két nagyvárosát ultragyors elektromos töltőivel

Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten, a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden, a Dorozsmai úton található töltőállmásán. A két készülékek egy-egy 250 kilowattos összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole-töltő, melyeken 2 darab CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére - írja az Index.

A KÉT TÖLTŐCSATLAKOZÓ EGYENKÉNT 150 KILOWATT TELJESÍTMÉNY LEADÁSÁRA KÉPES, DE HA EGYSZERRE KÉT ELEKTROMOS JÁRMŰ IS TÖLT, AKKOR EZ AZ ÉRTÉK 120-120 KILOWATTRA KORLÁTOZÓDIK.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP-akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kilowattóra (193 kilowattóra bruttó teljesítmény mellett).

EZ A MEGOLDÁS A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁT KÉPVISELI, ÉS BIZTONSÁGOSABB, MINT A HAGYOMÁNYOS NMC LÍTIUM-ION AKKUMULÁTOROK.

Az OMV Magyarországon is folyamatosan ruház be fenntartható technológiákba és az e-mobilitás támogatásába.

A cég november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán, egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére