Az M86-os folytatásaként épül Szombathely elkerülője

magyarepitok.hu • 2019. december 31., kedd •
Az új út részben négy sávon, részben két sávon valósul meg, északkeletről elkerülve a várost.
Az M86-os folytatásaként épül Szombathely elkerülője

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a szombathelyi elkerülő tervezését célzó ajánlati felhívást. A nyertes feladata többek közt a szükséges engedélyes tervek elkészítése, valamint az építési engedély megszerzésére lesz.

Az összesen mintegy 6,2 kilométeres elkerülő út nyomvonala az M86-os gyorsforgalmi autóút és a 87-es főút különszintű csomópontjától indul északi irányba négysávon haladva. A Söptei úti különszintű csomópontot elérve már kétsávon folytatódik nyugati irányban, a Szombathelyi Repülőtér és a szombathelyi beruházási terület között, majd csatlakozik a 87-es és a 89-es főutak meglévő körforgalmi csomópontjába.

A tervezés magában foglalja a Sopron - Szombathely vasútvonal, a Szombathely - Kőszeg vasútvonal különszintű keresztezését, továbbá a Puskás Tivadar utcának a főútra való kikötését is.

A közbeszerzés előírja, hogy a Hegyeshalom-Szombathely vasútvonalat és a Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalat csak külön szintben lehet keresztezni. Az M86-os út déli irányban is kap egy új csatlakozást, miután Szombathely keleti határa és Körmend keleti határa között 26 kilométeres új szakasz épül majd ki a gyorsforgalmi úton.

közösség

további frisss

lap tetejére