Az izraeli konfliktus rámutatott: a TikTok könnyen a terroristák fegyverévé válhat

mandiner.hu • 2023. október 23., hétfő •
A felületen megjelenő hamis információk a legfiatalabbakhoz jutnak el.
Az izraeli konfliktus rámutatott: a TikTok könnyen a terroristák fegyverévé válhat

Több mint 500 ezer videót és 8 ezer élő közvetítést távolítottak el az izraeli–palesztin konfliktussal kapcsolatban a TikTokról, mivel azokban félretájékoztatták az embereket. A hamis információ terjedése pedig komoly problémákhoz vezethet – írja cikkében a Világgazdaságra hivatkozva a mandiner.hu.

A Hamász terrortámadását követően a TikTok több arabul és héberül beszélő embert bízott meg azzal, hogy szűrjék ki a dezinformációs tartalmakat, miután az EU figyelmeztette a közösségi média platformot – írják.

A TikTok erre egy külön parancsnoki központot hozott létre, ahol megvizsgálják a legújabb konfliktust, és frissítették automatizált észlelőrendszert, hogy mihamarabb megtalálja az erőszakos tartalmakat.

Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos szerint a TikToknak azért is különösen nagy a felelőssége, mert rengeteg a fiatal, gyerek felhasználó, akiket meg kell óvni a megrázó tartalmaktól, például a túszejtésről szóló videóktól, valamint attól is, hogy hamis és manipulált képeket lássanak.

Az Európai Unió korábban közölte, vizsgálatot indít az X ellen a konfliktussal kapcsolatos dezinformáció miatt, és megrovásban részesítette a Facebookot kiadó Metát is.

közösség

további frisss

lap tetejére