Az Erdészet, a Ritmo és a MAM a három leginkább családbarát munkahely

• 2019. december 13., péntek •
Idén második alkalommal adták át ünnepélyes keretek között a Vas Megyei Közgyűlés önkormányzati rendeletében alapított Vas Megye Családbarát Munkahelye Díjakat, valamint a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díjat december 13-án, pénteken a Megyeháza Dísztermében.
Az Erdészet, a Ritmo és a MAM a három leginkább családbarát munkahely

Az elismerés adományozásának célja azon munkáltatók és munkahelyi vezetők díjazása, akik jelentős lépéseket tesznek a munkavállalók családi és munkahelyi feladatainak összeegyeztethetősége érdekében. Intézkedési javaslataikkal, programjaikkal, hozzájárulnak a munkáltatók és a munkavállalók együttműködésének javításához. A díjak odaítélésének folyamatában és a díjalapítás létrehozásában is közreműködött a SAVARIA Család- és KarrierPONT, a Szebb Holnapért Család- és KarrierPONT, valamint a Vas Megyei Család- és KarrierPONT. A díjátadón Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta a családbarát munkahelyek és munkahelyi intézkedések jelentőségét.

A kategóriák díjazottjai:

VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE DÍJ - 100 fő foglalkoztatott feletti kategóriában: a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A Társaság munkavállalói lakásgondja megoldására lakásalapot működtet, támogatja a munka ellátásához szükséges gépjármű beszerzést. Iskolakezdési támogatást fizet, a munkavállalók részére kedvezményes üdülési, pihenési szolgáltatásokat, csomagokat ajánl, biztosít. A munkavállalók elégedettségének növelése érdekében jelentős összegű választható juttatást ajánl a cafatérián belül. A nehéz élethelyzetbe kerülő munkavállalóit csoportos élet-, baleset és egészségbiztosítással, és egyéb támogatással segíti. A munkavállalók családjában történő születés esetén is támogatást nyújt. Orvosi vizsgálatokkal segíti a dolgozók egészségi állapotának szinten tartását, javítását, a bajok időbeni felismerését. Ahogy fogalmaz: a kiegyensúlyozott munkaerő a hatékony munka záloga és a nemzet két legfontosabb erőforrása a gyarapodó családok és az értékteremtő munka.

 

VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELY DÍJ - 100 fő foglalkoztatott alatti kategóriában: RITMO Gépjárművezető-Képző Kft.

A Vas Megye Családbarát Munkahelye Díj elnyerése egy küldetés. Fontos, hogy évről-évre egymástól tanulva bővülhessenek a családbarát intézkedések a dolgozói igények, szükségletek és a cég lehetőségei szerint. Nem minden múlik a pénzen, így pl.: az egészség, a partnerség, az önzetlen segítségnyújtás sem. Fontos, hogy a mai világban egy minél stresszmentesebb munkakörnyezetet tudjon biztosítani, megtartani. Ezzel egy fontos rizikófaktort kiküszöbölni. Küldetést érez abban, hogy vannak családbarát intézkedések, gesztusok, munkahelyi környezet, melynek megvalósításához, bővítéséhez nem kifejezetten a pénz szükséges. Küldetés, hiszen a cégnél dolgozók gyermekei számára az lesz az elfogadott, amiben felnőnek, amely ingerek a környezetükön, családtagjaikon keresztül érik őket gyermek és fiatal korukban. A munkahely nyugalma, biztonsága, családsegítő viszonyulása a családok életét befolyásolja nap, mint nap, a nap minden órájában. A Kft. tevékenységének megismertetése a családokkal, a gyermekekkel pályaorientációs, utánpótlás célzattal is történik.

VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELYI VEZETŐJE DÍJ: Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója

Szeretet, bizalom, elfogadás, megértés, empátia, segítségnyújtás – csak néhány azon értékek közül, amelyek egy jól működő mikroközösség, a család összetartó erejét jelentik. De vajon mindez hogyan érvényesíthető egy 550 főt számláló nagyvállalatnál? Kiss Katalin, a MAM-Hungária Kft. első munkavállalóinak egyike. 1997-től vette át a vállalat irányítását. Vezetői tapasztalat nélkül az akkori gazdasági környezetben csodabogárnak számított, de minden nehézségen átsegítette a vele született bölcsesség, miszerint a jó hangulat, az empátia, a munkatársakra való odafigyelés kifizetődő. Kiss Katalin az őszinte és folyamatos kommunikáció híve, ajtaja mindig nyitva áll a dolgozók előtt. A vállalat minden munkatársát személyesen ismeri. Pontosan tudja, hogy a különbözőség miként erősítheti az egységet. Az elmúlt időszakban számos dolgozói jól létet szolgáló intézkedés valósulhatott meg a gyárban, talán elmondható, hogy kuriózumként. Ilyen például a munkaidőben a termelésben is igénybe vehető masszázs, a komplex egészségprogram prevenciós és tájékoztató előadásokkal, házhoz jövő szűrővizsgálatokkal, de említhetjük a közösségi programokat: a családi napot, kirándulásokat, a karácsonyi vacsorát, az egyetlen dolgozót sem kihagyó születésnapi köszöntéseket, vagy éppen a kismama műszakot, esetleg az egyéni élethelyzeteknek megfelelő műszakváltási lehetőséget.

A díjazottak számára a SAVARIA Család- és KarrierPONT, a Szebb Holnapért Család- és KarrierPONT, valamint a Vas Megyei Család- és KarrierPONT tárgyi és csapatépítő ajándékot biztosított. A díjjal együtt a Konzorciumok média megjelenési lehetőséget is biztosítanak a díjazottak számára.

A Vas Megyei Közgyűlés Különdíjban részesítette a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvodát és a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Kft.-t.

A Vas Megyei Közgyűlés elismerésben részesítette a Gotthárd-Therm Kft.-t és vezetőjét, a Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesületet és elnökét, az I-KON Gazdasági Iroda 

közösség

további frisss

lap tetejére