Az autókulcsok evolúciója

szponzorált tartalom (x) • 2023. május 22., hétfő •
Talán ez az egyetlen olyan tárgy, amelyet a két nem egyformán gyakran elveszít. Bizonyára veled is számtalanszor előfordult, hogy már épp induláshoz készülődtél, amikor rádöbbentél, hogy nincs meg a kulcsod, vagy a modernebb változatok esetében azt, hogy esetleg nem is nyitja a zárat.
Az autókulcsok evolúciója

Míg az autók elterjedésének hajnalán a mai szemmel nézve sokkal visszamaradottabb kulcsokat kellett, hogy használjanak a sofőrök, addig mára már számtalan kényelmi faktornak meg kell felelniük.

Éljen a technológia!

Míg a nyolcvanas években hagyományos kulcsokat használtak az autók esetében is, addig később a technológiai vívmányoknak köszönhetően tovább fejlődtek is, így a RoyalTuning bicskakulcsai és kulcsházai nagyon sok embernek kapóra jöttek.

Ezek ugyanis sokkal nagyobb biztonságot jelentettek, hiszen itt már az egyedi nyitás lett az alapértelmezett, míg a jó öreg, “klasszikus” kulcsok esetében egy kulcs majdhogynem tetszőleges számú autót képes volt kinyitni.

Bár elsőre sokkal kényelmesebbnek tűnhet a régi típusú autóklucsok kicserélése vagy pótlása, a fentebb említett webáruházból még kényelmesebb megoldani a jelenleg legnépszerűbb bicskakulcsok javítását vagy pótlását. Szerencsére hatalmas a választék, minden márka képviselteti magát, és a kiváló logisztikai megoldások miatt már akár a rendelést követő napon nálad lehet a megvásárolt termék.

Ne dobd ki!

Bár jó sokat bujkál a kocsikulcs minden autóvezető elől, végül mindig mindenki megtalálja. Ez persze látszik is rajta, hiszen talán ez az egyik legjobban fogyó eszköz az autózás terén. Pár év után szinte mindegyik darab viharvertté, kopottá válik, és elkezdődik a varázslás: ha innen nyomod meg, nyitja az ajtót, ha viszont onnan, akkor nem.

Azonban érdemes a Royal Tuning webáruházában időben a megfelelő kulcsházat kiválasztani és megrendelni, hogy nehogy megessen az az igen kellemetlen esemény, amikor egyszer csak nem működik a kulcsod, és nem tudsz elindulni az autóddal.

Persze akadhat a kopáson túl elektronikai hiba is, ilyen esetekre is van megoldás a fent említett webáruházban, így elég jó aránnyal meg lehet menteni a meglévő kulcsodat. A hangsúly azonban mindenképpen azon van, hogy időben cselekedj, ne várd meg, hogy túl késő legyen.

Merre mutat a jövő?

Természetesen a fejlődés nem állt meg, így ma már a prémium kategóriás autókba egy merőben újfajta kulcsot szereltek, ami igazából szinte nem is funkcionál kulcsként a szó legszorosabb értelmében. 

Ugyanis a BMW és a Mercedes már olyan “kulcsokat” használ, amelyet a klasszikus értelemben be sem kell más dugni sem az ajtóba, sem a gyújtáskapcsolóba, mert már az autó közelébe érve kommunikál annak fedélzeti komputerével.

Láthatod hát, milyen szép ívet jártak be a hagyományos kulcsok, a nyomógombos kulcson át egészen a Keyless és Smart kulcsokig, és mindezt azért, hogy neked, nekünk minél kényelmesebb és biztonságosabb élmény legyen a vezetés!

közösség

további frisss

lap tetejére