Az anyai ösztön mentette meg a 10 napos babát

ripost.hu • 2024. február 12., hétfő •
Az anyukát nem hagyta nyugodni, hogy valami nincs rendben a kisfiával.
Az anyai ösztön mentette meg a 10 napos babát

Ösztönösen érezte, hogy baj van egy édesanya, amivel megmentette mindössze 10 napos gyermekét. Mindezt annak ellenére, hogy az orvosok megnyugtatták: nincs semmi baja a picinek. 

Az egész azzal kezdődött, hogy a 31 éves Natalie Hill és a 32 éves Craig McCready elvitték 10 napos kisfiukat, Callant a háziorvosukhoz, amikor a kisfiú már nem evett rendesen, szaporán vette a levegőt és rosszul volt. Mivel vírusfertőzésre gyanakodtak, a háziorvosuk kórházba utalta őket, ahol az orvos szerint semmi baja nem volt. De bízva anyai ösztöneiben, újra felkereste a háziorvosát, aki visszaküldte őket a kórházba. Ezúttal az orvosok Callan-nál aorta coarctatiót diagnosztizáltak. 

„Azt mondták, hogy készüljünk fel a legrosszabbra, mivel Callan nagyon rosszul volt. Sokkot kaptunk”

– emlékezett vissza élete legrosszabb pillanataira Natalie.

A kisfiút szív- és tüdőbypass gépre kapcsolták. Kéthetes korában életmentő műtétet hajtottak végre rajta, amely során a saját szívhártyáját használták a billentyű kitágítására. Callan, aki ma már jól érzi magát, egyike azoknak a csecsemőnek, akik évente 125-ből egyszer születnek fel nem fedezett súlyos szívbetegséggel. Évente körülbelül 1000 ilyen csecsemő hagyja el a kórházat nem diagnosztizált veleszületett szívbetegséggel, és körülbelül 240 meghal - írja a Mirrorra hivatkozva a ripost.hu.

Kép: illusztráció

közösség

további frisss

lap tetejére