Az angolok a mérhetetlen luxust, a magyarok a békés Bajorországot választották az Eb-n

vg.hu • 2024. április 14., vasárnap •
Nem csak a pályán, a szálláshelyekben is versenyeznek a válogatottak a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A magyar csapat a békés Bajorországba költözik majd a nyáron, az angol nemzeti együttes ellenben 94 szobás, Michelin-csillagos séfekkel és hatalmas golfpályával rendelkező luxuskomplexumot választott – jó drágán természetesen.
Az angolok a mérhetetlen luxust, a magyarok a békés Bajorországot választották az Eb-n

Habár a labdarúgó-klubszezon még csak most ér a végkifejlet közelébe, hamar itt lesz az Európa-bajnokság is, amire a felkészülés persze rég elkezdődött a háttérben. A szálláshelyeket például mindenki kiválasztotta és lefoglalta már: az angol válogatott abszolút luxuskörülmények között pihenhet majd a meccsek után. Persze a magyar csapat sem jár rosszul - írja a vg.hu.

Az angol válogatott Lipcsétől másfél órányira délre, Blankenhain településen lakik majd, pontosabban az ott található Weimarer Land Golf and Spa Resortban.

Van itt minden, amire szükség lehet:

  • a szobákon és lakosztályokon túl
  • uszoda,
  • szauna,
  • edzőterem,
  • odakint hatalmas golfpálya, sőt,
  • a füves területen még egy szabvány méretű labdarúgó-edzőpályát is kialakítottak.

A kor szellemének megfelelően pedig a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a robotika útján haladva nem pincérek vagy konyhás nénik szedik majd össze a szennyes edényeket az étkezések végeztével, hanem bizony robotok.

Ez a szállás teljes elszállás – ilyen luxusban nyomja az angol válogatott

Maga a menü nem változik a hotelben, ám nem is lehet minőségi kifogás, hiszen a két főséf egyaránt Michelin-csillagos. Biztos, ami biztos alapon az angol szövetség azért elhozza a saját szakácsait és dietetikusait is, nehogy bármi megzavarja a világszínvonalú sportteljesítményhez szükséges táplálkozást.

Ami pedig a konkrét lakhelyeket illeti: a játékosok is elsőrangú, hangulatos fa belsővel burkolt szobákban pihenhetnek majd, méghozzá táblagépről vezényelhető eszközökkel körülvéve, miközben a szövetségi kapitány, Gareth Southgate a három luxuslakosztály egyikét kapja.

A teljes komplexum lefoglalása 0,8–1 millió font (367–460 millió forint) körüli összegbe került, 

és az összeg nyilván nőni fog a költések és az ott töltött idő függvényében is, miután a torna során sokáig versenyben lehet az egyik favoritnak számító Anglia.

Mindenesetre ez a 94 szobás luxusszálloda a mérete tekintetében elmarad a 2018-as világbajnokságon Oroszországban használt hoteltől: a 108 szobás ForRestMix Clubnak ráadásul saját helikopter-leszállója is volt a kismillió rendezvényterme mellé.

Panaszra azonban Németországban sem lesz ok – legfeljebb a rokonoknak.

Ahova focistafeleség nem teszi be a lábát

A barátnők és feleségek ugyanis egy háromnegyed órára található luxusszállodában rendezkedhetnek be, miután az angol szövetség tanult a 2006-os eseményekből.

Akkor világbajnokságot rendezett Németország és az akkori angol válogatott nevesebb játékosainak ugyancsak neves párjai – például Victoria Beckham és Coleen Rooney – mindenütt szerepeltek, elvonva nem csak a köz figyelmét a csapatról, hanem a férjeikét is a labdarúgástól.

Most azonban a barátnők és feleségek mellett a szurkolók is kénytelenek lesznek beosztással élni, csak más értelemben: nekik az árak jelentik a legnagyobb gondot.

A beszámolók szerint az Eb miatt országszerte az egekbe szöktek a szálláshelyek árai, de ott pláne, ahol az angolok megfordulhatnak. Így például Kölnben, ahol június 25-én Anglia–Szlovénia csoportmeccset rendezik majd. Itt egy háromcsillagos szállás máskor 100 eurós (39 ezer forintos) éjszakájából 1110 fontos (505 ezer forint) lett. Ugyanakkor szintén Kölnben található a világ legnagyobb brothelje, magyarul bordélyháza, ahol 12 emeleten 120 prostituált dolgozik. Ezen a helyen az Európa-bajnokság idejére napi 199 eurós (78 ezer forint) áron kínálják a szobákat.

Még van 13 szabad szobánk, és az árban benne van a reggeli, valamint a belépő a night clubba

– tájékoztatott az intézmény két hete.

Az angol hatóságok arra figyelmeztették a Németországba utazókat, hogy tartsák tiszteletben a törvényeket és helyi szabályokat. Továbbá jelezték, a sör erősebb, mint odahaza, úgyhogy mértékkel fogyasszanak, mivel ittas állapotban nem engednek be a stadionba senkit.

Szoboszlai Dominik és a magyar csapat a békés Bajorországban pihenhet

Visszafogottabban készül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), pedig a mieink is megfordulnak majd Kölnben, hiszen június 15-én ott játsszuk az első csoportmérkőzésünket. A második kettőt ugyanakkor már Stuttgartban, amitől csak két órára, a lichtensteini határ mentén található Weiler im Allgäuban (másképp Weiler-Simmerbergben) vernek tanyát a magyarok.

Az MLSZ közölte: a helyszínt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ajánlására választották ki, ráadásul a kontinentális szervezet által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is.

A magyar szövetségi vezetők felhívták a figyelmet, hogy ugyan a kétórás buszozás soknak tűnhet Stuttgartba, ám nem több, mint amennyi a repülős utazás lenne az összes macerával együtt. Persze az autóval hat órányira lévő Kölnbe alighanem elkerülhetetlen lesz a repülés.

Az MLSZ hozzátette: az UEFA előírásai szerint minden csapatnak legkésőbb az első mérkőzése előtt öt nappal kell megérkeznie Németországba, így a magyar válogatott június 10-én foglalja el a bázisát. 

A közvetlen Eb-felkészülést a tervek szerint május 27-én kezdi meg a nemzeti együttes Telkiben, és két edzőmeccset játszik a rajtig.

Jelen állás szerint 23-as lesz az Európa-bajnokságra nevezhető játékoskeret mérete, de lehet, hogy visszaemelik 26-ra, ahogy a Covid által érintett tornákon volt szokás. Az viszont biztos, hogy a végleges névsort a kollégáihoz képest alulfizetett Marco Rossi szövetségi kapitánynak június 7-ig kell leadnia, akkor van ugyanis a nevezési határidő.

közösség

további frisss

lap tetejére