Automata kávéfőzővel lepték meg édesanyák a szombathelyi kórház újszülött részlegének dolgozóit

• 2023. július 28., péntek •
Az újszülött részleg nővéreinek adtak át egy tejhabosítóval ellátott automata kávéfőzőt pénteken a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztályán. Nyolcvan édesanya adta össze a készülék árát – mindannyian jó szívvel emlékeznek az osztályon töltött napokra.
Automata kávéfőzővel lepték meg édesanyák a szombathelyi kórház újszülött részlegének dolgozóit

A háromgyermekes Varga-Szelig Loretta kezdeményezte az ajándékozást, aki a most kéthetes kisfiával a szülés után napokat töltött a kórházban. Mint mondta, olyan sok pozitív élménye fűződik az osztályhoz, olyan szeretetteljesen bántak velük a nővérek, hogy viszonozni szerette volna a törődésüket. 

– Végig azt éreztük, hogy mi, a babák és az anyák vagyunk a legfontosabbak. A csecsemőkön kívül minden anyukának a lelkével is foglalkoznak az osztályon. Ismerősöktől érdeklődtem, vajon minek örülnének a nővérek, így jött a kávéfőző ötlete. A közösségi oldalon egy csoportban felhívást tettem közzé, hátha vannak még olyanok, akiknek hasonló jó tapasztalataik vannak, és szívesen társulnának a költségekhez – mondta, és hozzátette: néhány csatlakozó szülőre számított, de nagy örömére nyolcvanan összegyűltek, és adták össze a 115 ezer forintos gép árát.

A péntek délelőtti átadón Kardos-Kató Szilvia, az újszülött részleg vezető ápolója meghatódva vette át az ajándékot, amit szemes és őrölt kávéval is lehet használni, tejhabosító-funkcióval ellátott, és egyszerre két adag presszót is le tud főzni. A vezető ápoló megköszönte a szép gesztust, és kiemelte munkatársait, a „mögötte álló csapatot”, akikkel minden nap öröm dolgozni. – A kolléganők többsége fiatal, sokan még a babavárás előtt vannak. Valóban, a kisbabák ellátása mellett mind nagy hangsúlyt fektetünk az édesanyák lelki támogatásra is, hiszen elfáradnak a szülésben. Érthető, hogy bizonytalanok és hogy sok kérdésük van – mondta. 

A kávéfőző mellé egy személyes meglepetéssel is készültek, speciális papírra nyomtatott mosolyalbumot is átnyújtottak az édesanyák képviselői. A Biba Kitti által készített tablón montázsként sok-sok, akár nemrég, akár az előző években a szombathelyi Markusovszky-kórházban született baba fotója látható. 

Forrás: vaol.

közösség

további frisss

lap tetejére