Átadták az Év Családbarát Munkahelye elismeréséket

frisss • 2018. december 15., szombat •
A jó gyakorlatokat keresték és találták meg a kiírók.
Átadták az Év Családbarát Munkahelye elismeréséket

A Vas Megyei Közgyűlés 7/2018. (X.01.) számú önkormányzati rendeletében, a SAVARIA, a Szebb Holnapért és a VASI Család és KarrierPONTok együttműködésében díjat alapított, melyben Vas Megye Családbarát Munkahelyét és Munkahelyi Vezetőjét keresték. A díj odaítéléséről a Vas Megyei Közgyűlés december 15-i ülésén döntött, ezt követően sor került az ünnepélyes díjátadóra is.

Az ünnepségen személyesen jelen volt Vas megye két országgyűlési képviselője, a díjak védnökei is: Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A programot a Savaria Rézfúvós Együttes előadása tette színesebbé, akikkel a karácsonyra hangolódhattak már az egybegyűltek.

Ezt követően Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke beszédében ismertette a díjalapítás szándékát, a Vas megyében megvalósuló Nők a családban és a munkahelyen projektek együttműködését. Beszédében hangsúlyozta, a családok többségében az anyák gondozzák a beteg családtagokat, amely különösen nagy erőfeszítést igényel a részükről. Kitért arra az ellentmondásra, miszerint a munkaerőhiány és a napjainkban teret nyerő automatizálás egymással szemben álló, kiszámíthatatlan jövőt jelent, amire mégis fel kell készülnie a munkaerő-piacnak. Majd hozzátette, hiábavaló a Kormány szándéka a családok és a gyermeket vállaló nők munkába való visszatérésének a támogatása, ha a munkáltatók rendkívül rugalmatlanok a kérdésben. Éppen ezért szükségszerű a jó családbarát gyakorlatok felkutatása, bemutatása, és elismerése is.

A 100 fő foglalkoztatott feletti kategóriában VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE DÍJAT vehetett át a MAM-Hungária Kft.

A Cég számára rendkívül fontos, hogy a dolgozóik valóban a MAM-család tagjainak érezhessék magukat. Jóllétük biztosítása pedig kihat saját családjuk elégedettségére is, ami rövid és hosszú távon egyaránt vállalatuk hatékonyságát eredményezi. Figyelnek arra, hogy jól érezze magát minden dolgozó az értük és velük együtt kialakított egyedinek mondható vállalati kultúrában. A csapat náluk valódi közösség, ahol egymásban nem a hibák keresése, hanem az értékek felerősítése a cél. Pontosan úgy, ahogy egy jól működő családban. Cégük felelősségvállalása munkatársaikon keresztül szélesebb körre is kiterjed, hiszen a dolgozó elégedettsége a családra is kihat.

A 100 fő foglalkoztatott alatti kategóriában VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELYE DÍJAT vehetett át a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Kft.

A Cég számára különösen fontos a munka és a magánélet összeegyeztethetősége. Az ügyvezetés nagy figyelmet fordít arra, hogy előnyös munkavégzési körülményeket teremtsen a családosok számára. Ezzel is csökkenti a munkahelyi stresszt, valamint a képzett munkaerő elvándorlását, illetve a távolmaradások számát. Kialakításra került cégen belül rugalmas munkaidő, részmunkaidő, mely nagyban segíti a kisgyermekes anyák családi és munkahelyi feladatainak összeegyeztetését. Támogatja az ifjú apákat is, hogy vegyék ki részüket a gyermeknevelésből.

2018-ban pedig VAS MEGYE CSALÁDBARÁT MUNKAHELYI VEZETŐJE lett László Ervin, a TARAVIS Kft. HR vezetője

A Taravis Baromfi és Élelmiszeripari Kft. jelenleg 600 munkavállalónak nyújt hosszú távú, biztos munkahelyet, megélhetést. A feldolgozásához szükséges munkaerő, köszönhetően az atipikus és CSALÁDBARÁT szemléletnek, folyamatosan rendelkezésre áll, így munkaerőhiány nem gátolja a folyamatos termelést, valamint a jelentős beruházásokat és a fejlesztéseket. A családosoknak nyújtott számos támogatás eredményeként a termelési folyamatok átalakításával, kibővítésével hatékonyabbá vált a termelés a korábban alkalmazott tipikus munkarendekhez képest. Az eredmények, a jó gyakorlatok átemelése és megyében való népszerűsítése László Ervin HR vezető szakmai koordinációja, munkája nélkül nem valósulhatott volna meg.

A díjazottak az oklevél és az elismerő tábla mellett egy munkahelyi játszósarok létesítéséhez felhasználható ajándékcsomaggal is gazdagodtak a KarrierPONTok támogatásával.

A Vas Megyei Közgyűlés külön elismerte családbarát törekvéseit a Büki Gyógyfürdő Zrt.-nek, a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nek, Csepreg Város Területi Gondozási Központjának, valamint a TARAVIS Kft.-nek. A Cégek családi mozi utalványban részesültek az elismerő oklevél mellett.

A projekt célja a munka és magánélet, család összehangolása. Ehhez nyújtanak a díjazott munkaadók és munkahelyi vezetők példát, követendő jó gyakorlatot Vas megyében. A családbarát foglalkoztatás önfoglalkoztatással is megvalósulhat. A díjátadó ünnepségen bemutatkozott egy fiatal családi vállalkozó is, aki egy gyönyörű alkotással tette teljessé a díjátadó díszletét. Busznyák Renáta végzettségét tekintve közgazdász, de sokkal inkább grillázs és mézes „hobbi cukrásznak” tartja magát. Kétgyerekes anyuka lévén minden szabad percét a roppanós és édes „művek” készítésére áldozza, hajnalokat nem sajnálva, igazi pacsirta típusnak tartja magát. De mint mondja, nincs annál nagyobb öröm, mikor a megrendelők szemében látja az elégedettséget.


A díjazottaknak, elismerésben részesülőknek, a cégek vezetésének és munkatársaiknak ezúton is gratulálunk!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére