Átadták a Markusovszky-kórháznak a 46 új parkolóhelyet

• 2023. július 13., csütörtök •
Az Esterházy Antal utcára nyílik és sorompóval zárják az új parkolót, ahol 46 gépkocsi számára nyújtanak megállási lehetőséget.
Átadták a Markusovszky-kórháznak a 46 új parkolóhelyet

Civil tiltakozás hívta fel a figyelmet a Markusovszky-kórház körüli parkolási gondokra. Ennek is köszönhető, hogy 46 új parkolóhelyet alakítottak ki az Egészségügyi Alapellátó mögött. 

Az Esterházy Antal utcára nyílik és sorompóval zárják az új parkolót, ahol 46 gépkocsi számára nyújtanak megállási lehetőséget.

- A tavalyi év során nemcsak a szombathelyi lakosok, hanem a kórházi dolgozók szakszervezete és a mentők vezetősége is kérte, amennyiben van rá lehetőség, bővítsük az itteni parkolószámot – mondta el Nemény András polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón, aminek apropóját az szolgálta, hogy az önkormányzat „átadta” a 46 új parkolóhelyet a Markusovszky-kórház számára. Ismert, miután a város értékesítette a régi városi strand területét, civil kezdeményezés indult, amiben új, árnyas parkoló építését szorgalmazták a petíciót aláírók: több, mint ezerötszázan.

Win-win üzlet született

A polgármester az új parkoló kapcsán arról is beszélt: - A város részéről ez egy felajánlás, ami bérbeadás útján valósul meg, technikailag valójában a kórháznak nem fog pénzbe kerülni, hiszen amennyi bérleti díjat fizetnek a Szovának, annyi támogatást kap a kórház – foglalta össze a 10 évre szóló megállapodás lényegét a városvezető. Az új parkoló építését a Szova Nzrt. végezte, és 30 millió forintba került. Nemény András utalt arra is: a mentőszolgálat vezetői szorgalmazták a kórház közelében lévő csomópont körforgalommá alakítását: ez a beruházás szintén zajlik, 108 millió forintot fordít arra az önkormányzat.

Enyhíti, de nem oldja meg a problémát

Prof. Nagy Lajos, a Vas Vármegyei Markusovszky Oktatókórház főigazgatója megköszönte az intézményükhöz közeli új parkolóhelyeket. Várhatóan ott gépkocsijukat olyan közalkalmazottak helyezhetik majd el, akik egy műszakos munkarend szerint dolgoznak. Ezzel 46 hely felszabadul a kórház területén, így nagyobb valószínűséggel akad – dolgozónak, betegnek egyaránt – üres parkolóhely – erről is szólt prof. dr. Nagy Lajos. A főigazgató felvetette hosszú távú megoldási lehetőségként a többszintes parkolóház építésének gondolatát is.

A környéken számos fejlesztés történt az elmúlt években: az új parkolón kívül megépült az Egészségügyi Alapellátó és a Városligeti bölcsőde is – erre László Győző alpolgármester hívta fel a figyelmet.

A sajtótájékoztatóról távozva pedig azt is láttuk: a régi városi strand magánkézbe került területén is munkagép állt, egyelőre úgy tűnt, a tereprendezés zajlik.

Forrás: vaol.hu

közösség

további frisss

lap tetejére