„Álprobléma” – kedden több mit 900 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

• 2023. szeptember 27., szerda •
Csak Csongrád-Csanád vármegyében mintegy 800 határsértővel szemben kellett intézkedni.
„Álprobléma” – kedden több mit 900 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 26-án összesen 932 határsértőt tartóztattak fel és 458 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – derült ki a rendőrség hivatalos összesítőjéből.

Bács-Kiskun vármegyében, öt esetben összesen 49 határsértőt tartóztattak fel Jászszentlászló, Kisszállás és Soltvadkert közigazgatási területén - írja a Mandiner. Míg Csongrád-Csanád vármegyében,

19 esetben összesen 790 határsértőt fogtak el fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Szatymaz közigazgatási területén.  

Budapesten 20, Győr-Moson-Sopron vármegyében 35, Nógrád vármegyében 18, Pest vármegyében 4 és Vas vármegyében 16 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, nepáli, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Feszült a helyzet a déli határon

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a déli határon a helyzet továbbra is feszült. Mórahalom térségében nemrég automata fegyverekkel nyitottak tüzet a magyar és szerb járőrökre. 

A lövéseket feltehetően több sorozatlövő fegyverből, nagy valószínűséggel illegális migráns hátterű embercsempész bandák tagjai adták le.

Az incidensben senki nem sérült meg.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Havran Zoltán
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére