Álmos kezdés után magabiztos győzelem

hv • 2023. március 21., kedd •
A vártnál ugyan kicsit nehezebben, de hozták a kötelező győzelmet az SZKKA női kézilabdázói a bajnoki tabella 10. helyezettje ellen. Ezzel a tabella 4. helyén állnak, vesztett pontok tekintetében mindössze eggyel elmaradva a jelenlegi listavezető Vasastól.
Álmos kezdés után magabiztos győzelem

Szombathelyi szempontból kissé tompán kezdtek a lányok, de Christe Dalma néhány remek védése után egyre jobban belelendültek a meccsbe. Bár az első tíz percben a vendégek meglepően jól tartották magukat, sőt vezettek, a 13. percben már kétgólos SZKKA előnyt mutatott az eredményjelző (7:5) A 18. percben Pődör Blanka hétméteresből fejen találta az ellenfél kapusát, amiért piros lapot kapott, így kiszállt a játékból. Ám ez sem zavarta meg Pődör Zoltán mester lányait, a csapat erejét mutatja, hogy a meghatározó játékosa korai elvesztése ellenére még jobban összezárt. Kőkemény csata dúlt a pályán, amiből a szombathelyiek jötteknk ki jobban, hiszen növelni tudták az előnyüket. (21. perc: 12:8) A játékrész hajrájában felzárkózott a SZISE, gyorsan időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző, de az utolsó két percet újra megnyomták, így a szünetben 16:13-as állást mutatott az eredményjelző.

A pihenő után egy három nullás rohammal gyorsan hatgólosra duzzadt a különbség (19:13).  A Szent István SE azonban nem adta fel, és visszajöttek négy gólra. Jött is az újabb hazai időkérés, ami ismét jót tett a lányoknak. A feljavult és határozott védekezésnek köszönhetően elhúztak 28:20-ra. Innen pedig már nem volt kérdéses a győztes kiléte, minden játékosunk kivette a részét a végül 31:23-as sikerből. A megérdemelt győzelem után a csapatot végig buzdító szurkolók köszöntötték Kulcsár Dorkát és Kiskartali Zsófiát, akik a héten ünnepelték születésnapjukat.

Izgalmas és mozgalmas hetek állnak az SZKKA előtt, hiszen vasárnap újabb hazai mérkőzés következik a Gárdony ellen, majd érkezik a világ egyik legerősebb gárdája, a Győri Audi ETO KC, amely ellen már a négy közé jutás lesz a tét a Magyar Kupában.
A nagy érdeklődésre való tekintettel elővételben már lehet jegyet vásárolni a jövő szerdai meccsre, mégpedig hétfőtől csütörtökig 8.30-tól 15.30-ig, pénteken pedig 14 óráig az SZKKA klubirodájában (Berzsenyi tér 2., 4. emelet)

NB I.B, 21. forduló
Szombathelyi KKA – Szent István SE 31:23 (16:13)
Szombathely, Aréna Savaria, 500 néző
Játékvezetők: Barna V., Kovács B.
Hétméteresek: 9/6 ill. 6/4
Kiállítások: 4 perc + kizárás ill. 10 perc

SZKKA: Christe – Balogh P. 3, Pődör B. 3, Szmolek 1, Pődör R. 4, Kulcsár 3, Varga N. 2 Cserék: Fritz (k) Tanaskovics, Győri 6, Szendrei, Horváth A. 7, Biró 2, Török,
A SZISE legjobb gólszerzői: Pasqualetti 5, Aron 4

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére