Állig felfegyverzett rendőrök gyűjtik be a migránsokat a déli határnál

• 2023. október 31., kedd •
„Megjelentek azok az erők, amelyek elrettentésül kell, hogy szolgáljanak az embercsempészeknek és a migránsoknak” – mondta el a Horgosi Helyi Közösség tanácselnöke.
Állig felfegyverzett rendőrök gyűjtik be a migránsokat a déli határnál

Fokozódik a helyzet a déli határon. Horgosnál a múlt héten ismét migránsbandák csaptak össze. A lövöldözésben hárman vesztették életüket. A részletekről a Hír TV kérdezte Sors Róbertet, a Horgosi Helyi Közösség tanácselnökét - írja a Mandiner.

Sors Róbert elmondta: „a múltheti lövöldözés után a szerb rendőrségi erők bevetésen vettek részt, a településen jelen vannak, a kül- és belterületet ellenőrzik”. A tanácselnök kérdésre válaszolva hozzátette: „Természetes, hogy az emberek félnek, idegen emberek tartózkodnak a területünkön és mozognak közöttünk, és ugye fenn áll a veszélye – ahogy láttuk most is –, hogy lövöldözések történjenek. Az emberek igényelték, hogy a rendőrség foglalkozzon a problémával. Azt hiszem, hogy meghallgatásra talált a kérésünk és megjelentek a speciális egységek, megjelentek azok az erők, amelyek elrettentésül kell, hogy szolgáljanak az embercsempészeknek és a migránsoknak.”

Nyitókép: MTI/AP/Szerb belügyminisztérium
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére