Állandó zöld felületek a köztereken

szponzorált tartalom (x) • 2023. november 26., vasárnap •
Tagadhatatlan, hogy egy zöld gyeppel körülvett teraszon, virágokkal keretezett téren vagy bármilyen olyan helyen, ahol a természet közelsége érezhető, sokkal kellemesebb vacsorázni vagy épp kávézni. Éppen ezért, ha közületi felhasználásra van szükség, akkor célszerű megfontolni a műfű használatát.
Állandó zöld felületek a köztereken

A Műfű Shop műfű telepítése kapcsán is nagy segítséget tud nyújtani. Habár sokáig az emberek negatív véleménnyel voltak a mesterséges pázsit kapcsán, azonban ma már egyre kevésbé vannak köztudatban az ezzel kapcsolatos tévhitek. Sőt, számtalan előnye van a műpázsitnak, így megéri mellette dönteni.

Érvek a műfű alkalmazása mellett

A mai mesterséges füvekre a természetes, élethű megjelenés jellemző. Különösen, ha egy minőségi típus mellett döntünk. Ez azért is előnyös, mert ezek a típusok rugalmas, ellenálló szálstruktúrával rendelkeznek, vagyis a rálépést követően a szálak visszaállnak eredeti helyzetükbe. A hagyományos pázsitra ez nem feltétlenül igaz, ha huzamosabb ideig ülünk egy helyen, akkor idő, mire a szálak visszarendeződnek.

Emellett a hagyományos gyepet rendszeresen öntözni kell annak érdekében, hogy folyamatosan üde zöld legyen. Ez komoly befektetett energiát igényel és magas vízszámlát eredményez. Emiatt egyre többen döntenek a műfű alkalmazása mellett. Széles körű felhasználhatóságának köszönhetően a sportpályáktól kezdve a relaxációs szobáig számos helyen alkalmazható.

Mikor lehet jó ötlet a mesterséges gyep mellett dönteni?

Számtalan esetben jobb alternatíva lehet a műfű használata a hagyományos pázsittal vagy különféle burkolóanyagokkal szemben. Például, ha a természetes gyep a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem marad életben vagy annak fenntartása magas költségeket eredményezne.

Ha a korábbi burkolat már elhasználódott, akkor szintén jó választás lehet a mesterséges fű alkalmazása. Emellett akkor is jó döntés, ha egyedi megoldásokban gondolkodunk és a természetet az adott helyiségbe, térbe szeretnénk becsempészni.

A környezetet és a fenntarthatóságot szem előtt tartva könnyen arra juthatunk, hogy a műfű a lehető legjobb alternatíva. Ahogy már fentebb is említettük, a mesterséges gyep egész évben szép marad, méghozzá úgy, hogy egyáltalán nem kell öntözni vagy gondoskodni róla. Gyakorlatilag minimális karbantartással igazán esztétikus marad.

Milyen típus mellett érdemes dönteni közületi felhasználás esetén?

Minél rugalmasabb, sűrűbb és vastagabb szálstruktúrával rendelkezik a műgyep, annál jobban bírja majd az igénybevételt. A sűrűség főleg a komforthoz járul hozzá. Emellett az UV-garanciát is célszerű szem előtt tartani, főleg, ha a mesterséges gyep napos helyre kerül. A sport és multisport kategóriájú típusok különösen előnyösek, mert a legrugalmasabb és legellenállóbb szálrendszerrel készülnek.

közösség

további frisss

lap tetejére