Alkoss kreatív fényrendszereket

szponzorált tartalom (x) • 2023. május 22., hétfő •
Az áramhálózat kötöttségei miatt eddig a tervezés után már nem nagyon lehetett mit kezdeni az otthoni világítással. Milyen üdvözítő, hogy a 21. században a fejlett technológiának köszönhetően sokkal merészebben lehet egy lakás világítástechnikáját kialakítani.
Alkoss kreatív fényrendszereket

Kísérletezhetsz a fényforrások számával, illetve hogy merre szórják a fényt. Így akár egy mennyezeti lámpa gondoskodhat a dolgozósarok megvilágításáról és a filmnézéshez szükséges sejtelmes háttérvilágításról.

Hol használhatod a dizájn sínrendszereket?

Lényegében bárhol, ahol világítást szeretnél. A rendszer előnye, hogy egy légtérben akár több stílusú lámpatestet is csatlakoztathatsz a sínre. Egy méretesebb konyha és étkező esetében a munkapultot spotlámpákkal világíthatod meg, míg az étkezőasztal fölé hangulatos függőlámpát rögzíthetsz. A ViaLuce Fénystúdió sínrendszeres lámpái között találsz visszafogottan elegáns, de akár futurisztikus, modern darabokat is. Kifejezetten a belső terek fényforrásai lehetnek ezek a rendszerek.

A sínrendszer

A sínrendszerek különlegessége abban rejlik, hogy az áram bennük fut. Ennek a tulajdonsonságának köszönhető, hogy bárhová tehetsz egy új világítótestet, ha több fényre van szükséged. Nem vagy korlátozva abban a tekintetben sem, hogy hány foglalattal rendelkezik a csillár, hiszen minden egyes kiegészítő elem saját foglalattal rendelkezik. Amikor a sínhez csatlakoztatod, máris megkapja a működéshez szükséges áramot.

Minden szempontból egyedi

Ha belegondolsz, hogy az új kiállások létrehozása, a vezetékek ide-oda történő igazítása milyen költségekkel járnak, akkor nyilvánvaló, hogy a sínrendszeres megoldás sokkal pénztárcakímélőbb. Nem beszélve a több mennyezeti lámpa vagy egyéb világítótestek beszerzéséről. 

A sínrendszerek azonban nemcsak a mennyezeten alkalmazhatók, hanem a falon futtatva is. A hosszúkás LED fényforrásokkal a hálószobában tudsz kellemes hangulatvilágítást kialakítani. Praktikus lehet az előszobában is, ha éjszakai jelzőfényre van szükséged. 

Irodák, kiállítóterek környezetkímélő megoldása

Az olyan hatalmas egybefüggő terek esetében, mint amilyenek az irodaházak, a kiállítótermek vagy üzemek, elengedhetetlen a sok és szemkímélő fényforrások használata. A modern sínrendszerek segítségével minden munkaállomás számára biztosíthatod a szükséges fényt. A megvilágítás fokozásával ki tudsz emelni az enteriőrből bizonyos részeket, vagy éppen le tudod venni a fókuszt valamiről. 

Ezeknél a helyiségeknél kifejezetten praktikus, ha nemcsak egy sínen vannak elhelyezve a lámpatestek, hanem úgynevezett “puzzle”, azaz többszintű, rácsos rendszeren. Ezzel a megoldással még inkább figyelembe lehet venni a tér adottságait, nincsen olyan félreeső zug, ahova ne juttathatnál fényt.

Látogass el a ViaLuce Fénystúdió webáruházba, és válaszd ki az otthonodhoz illő sínrendszeres világítástechnikát!

közösség

további frisss

lap tetejére