Alkoholtilalmat vezethetnek be a magyar válogatott egyik Európa-bajnoki mérkőzésén

• 2024. március 09., szombat •
Német sajtóértesülések arról számoltak be, hogy alkoholtilalom bevezetését fontolgatja Köln városvezetése a nyári labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseire. A magyar válogatott éppen Kölnben lép pályára első csoportmérkőzésén, Svájc ellen.
Alkoholtilalmat vezethetnek be a magyar válogatott egyik Európa-bajnoki mérkőzésén

A kölni RheinEnergie Stadionban tett látogatást csütörtökön Henriette Reker polgármester, valamint Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter, akik arról tárgyaltak, hogyan lehetne a legbiztonságosabbá tenni a helyszínt az Európa-bajnokság mérkőzései alatt - írja az Index.

Szeretnénk olyan környezetet teremteni, amely biztonságos és békés találkozókat tesz lehetővé. Konkrét, magabiztos elképzeléseink vannak az ügyben. Várjuk már a kölni vendégeinket, nem akarunk senkit sem vádolni, hogy erőszakos akciókat tervezne a városban. Lehetőségünk van, hogy a szurkolókat kontrolláljuk

– nyilatkozta a kölni polgármester. Hozzátette, az alkoholtilalomról jelenleg is tárgyalnak, valamint nagy lesz a rendőri jelenlét a stadionon kívül is. 

Martin Lotz rendőrparancsok a Wembleyben rendezett Anglia–Málta-mérkőzésen tett látogatást korábban, ahol nem lehetett alkoholt fogyasztani, elmondása szerint pedig az ötlet megtetszett a német hatóságoknak. 

A magyar labdarúgó-válogatott éppen Kölnben játssza első csoportmérkőzését Svájc ellen, június 15-én, 15 órai kezdőrúgással. 

Nyitókép: YING TANG / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére