Ádám Martin: Nem tudom, a németek miért mosolyogtak a sorsolást látva, legutóbb is 1-0-ra nyertünk

• 2024. február 10., szombat •
A magyar válogatott mezét viselni a legnagyobb dolog – mondta a köztévének adott interjúban a nemzeti együttes támadója, aki szerint mindenki nagyon élvezi a munkát Rossi együttesében, és ez a csapat senkitől sem fél.
Ádám Martin: Nem tudom, a németek miért mosolyogtak a sorsolást látva, legutóbb is 1-0-ra nyertünk

„Mindenkit várunk, senkitől sem vagyunk betojva, mindenkivel szívesen játszunk, mindenkivel felvesszük a kesztyűt!”  – jelentette ki a nemzeti együttes Nemzetek Ligája- és Eb-szereplésével kapcsolatban egészséges önbizalommal Ádám Martin, a magyar labdarúgó-válogatott és a koreai Ulszan HD támadója, a köztelevíziónak adott interjúban - olvasható a Mandineren.

A csatár már az Európa-bajnokság lázában ég

A csatár elmondta, hogy már teljesen a nyári Európa-bajnokság lázában ég. „Mindenki nagyon várja az Eb-t, én is természetesen. Rengeteget gondolok rá, hogy milyen jó lenne a kontinenstornán szerepelni, és nagy eredményeket elérni! Várom nagyon!” – fogalmazott a 18-szoros válogatott labdarúgó, aki egyetértett azzal, hogy óriási verseny lesz nyáron az Eb-keretbe kerülésért.

„Minden poszton nagyon jó játékosaink vannak. A szövetségi kapitány majd eldönti, hogy kiben látja, hogy az Eb-n kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani. Örülök, hogy eddig ott lehettem, és remélem, hogy ezután is ott lehet majd, hiszen ezért dolgoztam. 

Minden játékos nevében mondhatom, szerintem, hogy ezért dolgozunk, hogy a válogatott mezét viselhessük. Ez a legnagyobb dolog!”

Persze, ő is elismeri, hogy elsősorban ott kell lenni a keretben – de jelenlegi játékát, formáját tekintve úgy érzi, ezzel nem lehet gond.

„A válogatottban mindenki nagyon élvezi a közös munkát”

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-ellenfeleivel kapcsolatban azt mondta, a házigazda német válogatott kiemelkedik nem csak a csoportból, hanem az egész Eb-mezőnyből, ezért bár az utóbbi időben nem jók az eredményeik, őket tartja favoritnak a csoportban. „Aztán meglátjuk, hogy mi lesz, hiszen megmutattuk már, hogy ilyen csapatok ellen is tudunk jó eredményeket elérni. 

A válogatottban mindenki nagyon élvezi a közös munkát, és ez hozza meg azokat az eredményeket, amiket az elmúlt egy-két évben láthattak a szurkolók”

 – fogalmazott. 

A Nemzetek Ligája csoportok sorsolásának eredményéről, és a nemzeti együttes leendő ellenfeleiről azt mondta, a németek kiemelkednek a csoportból, és szerinte a holland csapat is előttünk van, Bosznia-Hercegovina válogatottja pedig nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a mi nemzeti együttesünk.

Arra a felvetésre, hogy a német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann, és elődje, Rudi Völler csak mosolyogtak a sorsolás eredménye láttán, azt mondta, nem tudja miért tették, hiszen a legutóbbi két mérkőzésen is 1-0 lett az eredmény (valójában a legutóbbi két meccs eredménye 1-1, és 1-0 Magyarország javára), azaz 

szeretünk a németekkel játszani. 

Klubcsapatával kapcsolatban elmondta, hogy egy rövid, de intenzív felkészülésen vannak túl, és hamarosan kezdik az idényt (Koreában márciustól decemberig tart a bajnoki szezon) de előtte már pályára lépnek az ázsiai Bl-ben. „Idén nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly, mert sok új játékos érkezett, szinte a fél csapat kicserélődött, ráadásul a riválisaink jól erősítettek. Mozgalmas szezon vár ránk” – fogalmazott a labdarúgó.

Az új idényben szeretne többet szerepelni, mint tavaly, de erre nem lát sok esélyt, mert posztriválisa, Dzsu Min Kju tavaly gólkirály lett. Beszélt arról is, hogy voltak megkeresései európai bajnokságokból, képviselője folytatott is megbeszéléseket több egyesülettel, de konkrét ajánlat nem érkezett.

Ádám Martin az idényre húsz gólt és egy jó Eb-szereplést kívánt magának, és utóbbi valószínűleg nagy lökést adhatna karrierjének. A magyar labdarúgó harmadik idényét kezdi meg Koreában, de a várnál kevesebb játéklehetőség miatt többször is felvetődött, Európába igazol. A télen azonban nem akart váltani, és bízik benne, hogy egy sikeres Eb-szerepléssel az eddigieknél is jobb esélyei lesznek. 

Nyitókép: Nikolay Doychinov / AFP
Forrás: mandiner.hu

közösség

további frisss

lap tetejére