A Voice váltja az X-Faktort az RTL-en

• 2023. február 04., szombat •
A Media1 információi szerint a korábbi bejelentéssel szemben a Magyarországon a TV2-n több mint egy évtizeddel ezelőtt már bemutatkozó The Voice című tehetségkutató formátum kerül az X-Faktor helyére az RTL-en, de az X-Faktor rajongóinak sincs okuk csüggedni, hiszen a csatornánál úgy tervezik, hogy a későbbiekben ez a műsor is folytatódhat.
A Voice váltja az X-Faktort az RTL-en

A Media1 több megbízható iparági forrásból is úgy értesült, hogy bár tavaly ősszel már az énekesek toborozását is megkezdte az RTL az X-Faktor következő, 2023-ra beharangozott 12. évadába, az RTL Magyarország szerződést ír alá a The Voice című énekes tehetségkutató jogtulajdonosával, az ITV-vel arról, hogy idén a The Voice című formátum képernyőre kerülhessen. Úgy tudjuk, ez egyben azt is jelenti, hogy várhatóan idén nem az X-Faktor, hanem a The Voice magyar változata kerül adásba a televíziózás csúcsszezonjának számító őszi időszakban.

A Media1 információi szerint az RTL versenypályázaton nyerte el a formátum jogait a jogtulajdonostól. A formátummal a tévénézők egyébként már találkozhattak, hiszen közel tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben a versenytárs TV2 műsorán The Voice – Magyarország hangja címmel már látható volt belőle egy évad.

Később visszatérhet az X-Faktor is

Megtudtuk azt is, hogy az RTL-nél úgy tervezik, hogy a későbbiekben valamikor majd újra visszahozzák az X-Faktort.Hasonlóra, azaz X-Faktor pihentetésére és arra, hogy a helyén egy másik tehetségkutató kerüljön adásba, egyébként volt már példa az RTL Klub történetében korábban. A kereskedelmi televíziónál úgy vélekednek, hogy egy-egy műsornak időnként pihenőre van szüksége ahhoz, hogy a nézők azután újult erővel térjenek vissza hozzá. Érdekes ugyanakkor, hogy tavaly Verebély Marcell, az RTL X-Faktor című műsorának kreatív producere még arról beszélt egy audiopodcast vendégeként, hogy 2023-ban biztosan jön az X-Faktor 12. évada.

A Media1 kereste az ügyben néhány nappal ezelőtt az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságát, de nem érkezett válasz az írásos megkeresésünkre.

Ugyanakkor több, az ügyre közeli rálátással bíró egyéb forrásunk is megerősítette, hogy az X-Faktor 12. évada helyett idén a The Voice magyar változatára lehet számítani.

Az egyébként nem újkeletű dolog, hogy egy RTL-en látott műsor a TV2-n, vagy egy TV2-n látott műsor az RTL-en folytatódik. Épp a napokban írtuk meg, hogy a néhány éve az RTL Klub által sugárzott A Házasság első látásra (Married at sight) a TV2-n tér vissza Magyarországra új évaddal.

Forrás: media1.hu
Borító: A Voice című tehetségkutató felvezetőjének egy képkockája. Forrás: YouTube

közösség

további frisss

lap tetejére