A Vas Népe munkatársai, mint mindig, pénteken is higgadtan, szakszerűen jártak el Tóth Kálmán esetében

vaol.hu • 2024. június 09., vasárnap •
Tóth Kálmán azt állítja, a megyei napilap fotósa és újságírója "agresszíven viselkedett" vele szemben, de a lap leszögezi: a Vas Népe munkatársai higgadtan, szakszerűen végezték péntek este is a munkájukat. Az újságírói kérdésekre trágár beszéd volt a válasz, a politikus a hangfelvételre használt telefont elvette.
A Vas Népe munkatársai, mint mindig, pénteken is higgadtan, szakszerűen jártak el Tóth Kálmán esetében

A Vas Népe először számolt be róla, hogy pénteken Szombathelyen rendőri intézkedés történt, ahol az olvasói képek tanúsága és egy videófelvétel szerint Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület baloldali jelölő szervezet frakcióvezetője, önkormányzati képviselője és elnöke is ott volt. Utóbb részletesen is megírták, mi történt:

A Vas Népe újságírója a rendőri helyszíneléstől néhány száz méterre kérdezte a közterületen sétáló Tóth Kálmánt, hogy az esettel kapcsolatosan bővebb információkhoz jusson. A lap munkatársával kevésbé volt közlékeny Tóth Kálmán, helyette egy közleményt juttatott el a nyugat.hu szerkesztőségének még az éjszaka során. Abban azt írta: 

"Tegnap este folyamán az élettársam hazafelé tartva gépjárművet vezetett, amikor is rendőr igazoltatta Szentkirályon. Az igazoltatás során mindenben együttműködött. A helyszínen egy általunk ismeretlen, nem helybéli, nagy darab csuklyás személy is jelen volt, és az igazoltatás közben a nem közszereplő páromról fotó- és videofelvételeket készített. Az esetet követően odamentem az ismeretlen csuklyás személyhez megkérdezni, hogy mit csinál, aki erre velem szemben támadólag lépett fel és inzultált. Mindeközben számomra érthetetlen módon megjelent a Vas Népe fotósa és újságírója, akik szintén rendkívül agresszívan viselkedtek.
Ijesztő és támadó fellépésük nagyon megrémített. Sok mindent tapasztaltam már több éves képviselői munkám során, de ilyet még soha. Hogy Szentkirályon ismeretlen, sötét ruhás emberek inzultáljanak másokat, és mindezt a Vas Népe “újságírói” - éjszaka pont arra járva - rögzítik, az túlmegy minden határon. A rólam készült felvételeket megítélni nem tudom, de abban biztos vagyok, hogy amennyiben azokat megvágják és manipulálják, akkor alkalmasak arra, hogy engem negatív színben tüntessenek fel. Soha nem gondoltam volna, hogy séi kihívóm Pődör Zoltán sportemberként ilyen tisztességtelen eszközökhöz hajlandó folyamodni a választási kampányban!
Hangsúlyozom, hogy velem szemben semmilyen rendőri intézkedés nem történt. Az ellenem támadólag fellépő személyekkel szemben a büntető feljelentést haladéktalanul megteszem."

A Vas Népe állítja, munkatársai péntek este is szakszerűen, higgadtan végezték a munkájukat, józanságukra szükség is volt. A megyei napilap újságírója szeretett volna több információhoz jutni a rendőri intézkedés kapcsán, ezért a sajtóetikai szabályok szerint eljárva megkérdezte az ügyben érintett baloldali politikust. Beszélgetésüket szó szerint közöljük.

Újságíró: Jó estét, szervusz! Mi történt? 

TK: Semmi!

Újságíró: Azt hallottuk, hogy...(Tóth Kálmán nem engedi befejezni az újságírónak a mondatot)

TK: Nem érdekel, hogy mit hallottatok, tróger csapat vagytok. Nem hallhattatok semmit sem hivatalosan. Amit hallhattatok, az mind csak elbeszélés.  

Újságíró: Vele voltál? 

TK: Vedd fel!

Újságíró: Vele voltál? 

TK: Kivel? 

Újságíró: A barátnőddel.

TK: Én a barátnőmmel (javítja magát) barátommal voltam.

Újságíró: Nem voltál az autóban? 

TK: Nem. És? 

Újságíró: Azért kérdezem. Majd elhalkul a felvétel, de jól hallható így is, hogy az újágíró azt mondja Tóth Kálmánnak: Kérem vissza a telefonomat!

A fotóriporter az autóból követte végig a történteket. Az újságíróról az is köztudott, hogy mindig két telefonnal jár, s mindkettőt párhuzamosan szokta hangrögzítésre használni, minden eshetőségre felkészülve.  

További részletek az eredeti cikkben a vaol.hu-n.

közösség

további frisss

lap tetejére