A TE Döntésed

• 2024. május 29., szerda •
Előadó: Pars Krisztián - Olimpia Bajnok Atléta Moderátor: Jagodits Zsuzsa - life coach
A TE Döntésed

Az olimpiai bajnokok útja nem csupán fizikai erőfeszítéseken és tehetségen alapszik, hanem mély pszichológiai alapokon is nyugszik. Az alábbiakban egy ilyen bajnok, Pars Krisztián döntéseiről és pszichológiai folyamatairól beszélek.

Krisztián már fiatal korában kitűnt sporttehetségével. Ám az igazi különbség nem csak az örökségében vagy a fizikai képességeiben rejlett, hanem a mentális felkészültségben is. Azonban az olimpiai aranyérem megszerzése nem csak egy pillanatnyi döntés , hanem hosszú távú elkötelezettség és kitartás eredménye.

Először is talált egy célt magának. Ez a cél nem csupán az olimpiai dobogó elérése volt, hanem az a folyamat is, amely oda vezet. Krisztián tudatában volt annak, hogy a kitartás és a kemény munka az, ami elvezet a sikerhez, és minden egyes edzésen, versenyen megtestesítette ezt az elvet.

Amellett Krisztiánnak képesnek kellett lennie arra, hogy rugalmasan reagáljon a változó körülményekre és a kihívásokra. Nem mindig ment minden a tervek szerint, és néha váratlan akadályok merültek fel az úton. Krisztián azonban megtanulta, hogyan kezelje ezeket a helyzeteket, és hogyan használja azokat a lehetőségeket, amelyeket kínáltak számára.

Az olimpiai bajnoki cím megszerzése után Krisztián továbbra is alkalmazta ezeket az elveket és pszichológiai stratégiákat az élet minden területén. Felismerte, hogy ugyanazok az alapelvek, amelyek segítették őt a sportban, segíthetnek neki a karrierjében, a személyes életében és az általános boldogságában is.

Összességében Krisztián példát mutatott arra, hogy a mentális erő és a pszichológiai felkészültség milyen meghatározó szerepet játszik az olimpiai sikerek elérésében és az élet minden területén való kiteljesedésben. Állandó elkötelezettsége a fejlődés iránt és az erőforrások hatékony felhasználása biztosította, hogy Krisztián mind a pályán, mind azon kívül a legmagasabb szinten teljesítsen.

 

Kedvezményezett neve: Lokálpatrióta Egyesület

Támogató neve:Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Támogatás azonosítója:NEAE-KP-1-2023/1-000010

Támogatott Projekt: 

Korunk mentális egészsége és jóléte - 

A te döntésed

közösség

további frisss

lap tetejére