A szombathelyi Abigél és Botond voltak a magyar csapat legjobbjai a téli főiskolai vb-n

Horváth Vilmos • 2023. január 26., csütörtök •
Vasárnap értek véget – egy nagyszabású, fiatalos ünnepséggel, utcabállal és show-val - a Téli Egyetemi Világjátékok az egyesült államokbeli Lake Placidben. A rangos eseményen egy szombathelyi lány, a gyorskorcsolyázó Mercs Abigél is jégre lépett, aki a nők tömegrajtos versenyén elért 5. helyezésével az egész magyar küldöttség legjobbja lett. A fiúknál a szintén szombathelyi Bejczi Botond bizonyult a legjobb magyarnak.
A szombathelyi Abigél és Botond voltak a magyar csapat legjobbjai a téli főiskolai vb-n

Magyarországot a Világjátékokon minden idők legnagyobb magyar egyetemi küldöttsége – 53 fő – képviselte hat (jégkorong, gyorskorcsolya, alpesi sí, műkorcsolya, jégtánc, rövidpályás gyorskorcsolya) sportágban. Köztük volt a 24 éves szombathelyi lány is, aki a budapesti Műszaki Egyetem hallgatója. Mercs Abigél a Savaria Speedskating Team – Szombathelyi Sportiskola versenyzője az utóbbi időben már több nagyszerű eredménnyel hívta fel magára figyelmet. 2022 decemberében a gyorskorcsolya Világkupa-sorozat calgary-i fordulójában 5000 méteren új felnőtt országos csúcsot állított fel. Ezzel a korábban felállított 300 méteres rekordjával már két távon is csúcstartó.

Lake Placidben Abigél összesen öt egyéni számban indult, amelyek közül az ún. tömegrajtos mezőnyben ért el a pontszerző, 5. helyezést. Emellett a vegyes váltóban is szerepelt.  A magyar váltó – soraiban egy másik szombathelyi gyorskorcsolyázóval, Bejczi Botonddal - a 7. helyen ért célba. Ahogyan a lányoknál Mercs Abigél, úgy a fiúknál Botond lett a legjobb magyar versenyző. A Debreceni Egyetem 23 éves hallgatója szintén a tömegrajtos versenyen érte el legjobb helyezést, ahol a 8. helyen ért célba.

A Savaria Speedskating Team – Szombathelyi Sportiskola versenyzői tehát nagyszerűen teljesítettek a Főiskola Világbajnokságon és a szezonnak még koránt sincs vége. Legközelebb február 10. és 12.  Világkupa-sorozat ötödik fordulójában Németországban mérettetik meg magukat.

közösség

további frisss

lap tetejére