A Savaria Történelmi Karneválra is jut a vidéki fesztiválokra szánt támogatásból

frisss.hu, MTI Fotó: frisss.hu archívum • 2016. április 08., péntek •
Mások mellett a szombathelyi rendezvény is plusztámogatáshoz jut abból a 250 millió forint összegű keretből, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozott létre a vidéki és határon túli magyar fesztiválok anyagi segítésére az idei költségvetésben.
A Savaria Történelmi Karneválra is jut a vidéki fesztiválokra szánt támogatásból

A vidéki fesztiválok támogatását Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jelentette be csütörtökön. A Nemzeti Kulturális Alap fesztiválfinanszírozásra fordítható keretét ezzel egyidejűleg 200 millió forinttal emelte meg a minisztérium, a vidéki és határon túli fesztiválok így összesen 806 700 000 forint állami támogatásban részesülhetnek. Az EMMI célja a támogatás növelésével a vidéki művészeti fesztiválélet erősítése - közölte a kultúráért felelős államtitkárság.

A keretből pluszforráshoz jut 2016-ban a Zempléni Fesztivál, a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a Jameson Cinefest, a Csángó Fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Kaposfest, a Savaria Történelmi Karnevál, a Művészetek Völgye (Kapolcs), a Kaposvári Gyermekszínház Biennále (Assitej), a Debreceni Deszka Fesztivál, a Mediawave (Komárom), a Vidor Fesztivál, a Summerfest (Százhalombatta), a Soproni Ünnepi Hetek, az Ördögkatlan Fesztivál, a Mohácsi Busójárás, a Kisvárdai Határon Túliak Fesztiválja, a Zsolnay Fesztivál, a Győrkőc, az Ars Sacra, az Országos Táncháztalálkozó, a Gyulai Várszínház, a Szolnoki Tiszavirág, a Székesfehérvári Királyi Napok, a Partiumi Magyar Napok és a Kolozsvári Magyar Napok.

A kulturális kormányzat közvetett célja a fesztiválok támogatásával a kulturális turizmus és az erre épülő iparágak erősítése.

közösség

további frisss

lap tetejére