A rendőrség nevében küldenek sms-t a csalók, ne fizesse be a „bírságot”!

• 2024. június 12., szerda •
Sokan bedőlnek annak a csalásnak, amelyet a napokban küldenek szöveges üzenet formájában a rendőrség nevében, és amellyel bírság befizetésére szólítanak fel, jogtalanul. A rendőrség elárulta, hogyan küszöbölhetjük ki, hogy megrövidítsenek bennünket.
A rendőrség nevében küldenek sms-t a csalók, ne fizesse be a „bírságot”!

A rendőrség nevében küldenek szöveges üzeneteket a csalók, amelyben bírság befizetésére szólítanak fel – figyelmeztet a rendőrség a honlapján.

Mint írják, sajnos még mindig sokan bedőlnek az átverésnek és szinte azonnal befizetik a hamis bírságot és már csak azután jelzik a problémát a rendőrségnek - írja az Index.

A rendőrség javaslata szerint az alábbi pontok megfogadásával kerülhetjük el, hogy online csalás áldozatává váljunk.

  • A rendőrség nem SMS-ben kommunikál. Amennyiben az objektív felelősség alá tartozó eljárásban bírságot szab ki, arról ügyfélkapun, cégkapun vagy írásbeli határozatban rendelkezik.
  • A rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag erre a linkre kattintva érje el, ne kattintson üzenetben kapott linkekre!
  • A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Ezek megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Forrás: index.hu
Fotó: Olvasói Fotó / Index

közösség

további frisss

lap tetejére