A NASA reagált a Mexikóban bemutatott „idegen lények” hírére

• 2023. szeptember 16., szombat •
Két „nem emberi”, idegen holttestet mutattak be a mexikói kongresszusban. A testeket Jaime Maussan újságíró és ufókutató mutatta be a politikusoknak, aki eskü alatt vallotta, hogy DNS-ük közel egyharmada „ismeretlen” eredetű, és a példányok nem a „földi evolúciónk” részei. Azt állították, hogy a perui Cusco városában találták meg a holttesteket, amelyek becslések szerint 1000 évesek lehetnek. A NASA reagált a bejelentésre.
A NASA reagált a Mexikóban bemutatott „idegen lények” hírére

A két holttestet állítólag nem egy azonosítatlan repülő tárgy lezuhanása után találták meg, hanem algabányákban, ahol az idő előrehaladtával megkövültek. Mindeközben a NASA sajtótájékoztató keretében nyilvánosságra hozta az ufókról, vagy ahogy ma hivatalosan nevezik, a megmagyarázhatatlan rendellenes jelenségekről (UAP) szóló nagyszabású jelentés eredményeit, ahol a BBC riportere a mexikói eseményekről is kérdezte a szervezetet - írja az Index.

A mintákat tegyük elérhetővé a világ tudományos közösségének, és meglátjuk, mi van ott

– mondta David Spergel, a NASA tudósa. A mexikói bemutatót az egész világon érthető szkepszissel fogadták.

Nyilvános lesz a NASA jelentése

A NASA nyitottságra, átláthatóságra és tudományos integritásra vonatkozó elveivel összhangban ez a jelentés nyilvánosan is hozzáférhető lesz. A NASA minden adatát a nyilvánosság rendelkezésére bocsátjuk, ezt a kötelezettségünket komolyan vesszük, és könnyen hozzáférhetővé tesszük, hogy bárki megnézhesse vagy tanulmányozhassa

– mondta Daniel Evans, a NASA egyik munkatársa a tanulmány bejelentésekor.

A UAP-k észlelése egykor az összeesküvés-elméletek és a sci-fi birodalmába tartozott, de az amerikai hadsereg által nyilvánosságra hozott számos, nagy horderejű észlelést követően újból legitimitást nyertek.

A nemzetbiztonsági fenyegetés az egyik fő oka annak, hogy az amerikai hatóságok kezdik komolyan venni a UAP-ket, mivel lehetséges, hogy egyes észlelések kísérleti repülőgépek, amelyeket egy külföldi rivális, például Oroszország vagy Kína tesztel.

A földön kívüli élet is egy másik lehetőség, és bár a NASA minden eshetőségre nyitott, az e heti bejelentés azonban nem arról szólt, hogy bombasztikus bizonyítékot találtak a Földet meglátogató idegen életformákról.

Új bolygó után kutatva

A NASA bejelentésén volt szó arról, hogy kineveznek valakit a UAP-kutatás igazgatójává, de a nevét nem közlik, mivel tényleges fenyegetések érik a csapatot.

Bill Nelson, a NASA igazgatója beszélt arról, hogy az ügynökség egy újabb lakható bolygót szeretne felfedezni az univerzumban, valamint kérdésekre válaszolva azt is elmondta, hogy tekintve a csillagok és galaxisok számát az univerzumban, létezhet élet a Földön kívül.

Dan Evans azt fogalmazta meg, hogy szerinte a UAP-k jelenléte komoly aggodalomra ad okot égboltunk biztonságával kapcsolatban, de arra nincs semmi bizonyíték, hogy ezek földön kívüli eredetűek lennének.

Jelenleg korlátozott számú jó minőségű megfigyelés áll rendelkezésre a UAP-ről, ami lehetetlenné teszi, hogy határozott, tudományos következtetéseket vonjunk le

– tette hozzá a NASA.

Forrás: index.hu

közösség

további frisss

lap tetejére