A menhelyi állatoknak gyűjt a szombathelyi egyesület

há • 2023. december 07., csütörtök •
Decemberben több helyen is találkozhatnak az állatbarátok a Fekete István Állatvédő Egyesülettel Szombathelyen: adományt gyűjtenek és gazdit keresnek.
A menhelyi állatoknak gyűjt a szombathelyi egyesület

Mikulás-napi gyűjtést szervezett december 9-re, szombatra a Körmendi úti állateledelboltba a szervezet, itt várják a szombathelyieket, és szívesen fogadnak mindenféle támogatást. Elnökük, Csollányné Horváth Krisztina a legutóbbi civil sajtóreggelin a december 23-i programjukat is ismertette.

- Szenteste előtti szombaton, 10-től 14 óráig a menhelyen várjuk az állatbarátokat egy közös ünneplésre. Amellett, hogy az itt élő kutyákkal és cicákkal lehet ismerkedni, forró teával és süteménnyel is megvendégeljük az érdeklődőket. Folyamatosan elérhetőek a közösségi médiában az állatok "kívánságlistái", elsősorban ezeket kérjük a nevükben, hiszen így olyasmit kapnak, amire valóban szükségük van - mondta az egyesületi elnök, hozzátéve, hogy a legnagyobb szükségük mégiscsak gazdira lenne, ezért biztat mindenkit, hogy jöjjön el ezen a napon.

Folyamatosan lehet sétáltatni a menhelyi állatokat, ami remek alkalom arra, hogy a kutyusok belopják magukat a sétáltatók szívébe - hangsúlyozta Csollányné Horváth Krisztina. Megjegyezte: folyamatosan lehet hozni az árva állatok karácsonyfája alá a Noé Állatambulanciára a felajánlásokat, bármilyen hasznos holminak örülnek, de ha valaki nem biztos a dolgában, mégis támogatni szeretné az állatokat, írjon az egyesületnek, ahol megmondják, mire van szükség.

Elhangzott: az elmúlt hónapokban szinte teljesen megállt az örökbefogadási kedv, vannak állatok, amelyek hónapokig a menhelyen laknak. Jelenleg 30 kutya vár gazdira a Fekete István Állatvédő Egyesületnél.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére