A magyaroknak elegük van a száguldozókból, elvennék a gyorshajtók jogosítványát és autóját

• 2023. szeptember 21., csütörtök •
A magyarok többsége azonnal több hónapra vagy több évre elvenné a jogosítványt azoktól, akik kiugró mértékben lépik túl a megengedett sebességet.
A magyaroknak elegük van a száguldozókból, elvennék a gyorshajtók jogosítványát és autóját

Bár a gyorshajtásra kiszabható bírságok emelkedtek egy új jogszabály szerint, a legkirívóbb esetekben is maximum 390 ezer forintos csekkel számolhat az érintett autós - írja az Origó.  A Pulzus Kutató Totalcar megrendelésére készült felmérése szerint

A LEGTÖBBEN AZT SZERETNÉK, HA A SOFŐR KIRÍVÓ SEBESSÉGTÚLLÉPÉS ESETÉN AZONNAL, TÖBB HÓNAPRA EL KELLENE KÖSZÖNNIE A JOGOSÍTVÁNYÁTÓL.

A válaszadók 45 százaléka látná ezt jó alternatívának, 33 százalékuk pedig a fizetéssel arányos bírságot. Tízből egy ember szerint az is belefér, hogy az autót átmenetileg elvegyék a sofőrtől.

A fiatalok több mint fele szintén rögtön elvenné a jogosítvány a kiugró gyorshajtásnál, a 60 felettieknek azonban csak a harmada. Utóbbiak táborában a jövedelemarányos bírság mellett vannak a legtöbben. A végzettség szerinti bontás alapján látszik, hogy a diplomások 51 százaléka is a jogosítványtól szabadítaná meg a gyorshajtókat. 10-13 százalékuk elképzelhetőnek tartaná az autó elvételét is.

Forrás: origo.hu

közösség

további frisss

lap tetejére