A magyar válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel az Alba Arénát + videó

• 2024. április 20., szombat •
A magyar férfi jégkorong-válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel a székesfehérvári Alba Arénát péntek este.
A magyar válogatott Norvégia legyőzésével avatta fel az Alba Arénát + videó

A szapporói csoda tizenhatodik évfordulóján került sor az első mérkőzésre a székesfehérvári Alba Arénában, ahová majdnem hatezer néző látogatott ki péntek este - írja a Magyar Nemzet.

A magyar csapat jó játékkal örvendeztette meg a szurkolókat, sorra alakította ki a helyzeteket, majd Terbócs István a 15. percben bevette a norvégok kapuját. A második harmadban is a mieink többször is közel jártak hozzá, hogy megduplázzák az előnyüket, de sokáig nem állt melléjük a szerencse. A 27. percben tört meg a jég, Papp Kristóf emberelőnyben megszerezte a második gólt. Ezután a norvég válogatott percei következtek, Bálizs Bence védéseire nagy szükség volt, de a 37. percben Victor Granholm egy kapáslövéssel szépített. Az utolsó harmadban nem született gól, a magyar válogatott így 2-1-re gyűrte le az elitben szereplő ellenfelét.

A két csapat szombaton 16 órakor újra összecsap egymással. A Don MacAdam irányította magyar válogatott kedden Olaszországgal mérkőzik meg, jövő vasárnaptól pedig a bolzanói divízió I/A-vb-n szerepel.

Íme az új székesfehérvári aréna:


Fotó: Csudai Sándor
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére