A magyar lányokat egyelőre nem engedi el a Hamász

• 2023. november 24., péntek •
Az első lista alapján a két magyar állampolgárságú lány, Dafna és Ela nincs aközött a 13 túsz között, akiket pénteken szabadon engednek a Hamász terroristái – közölte a lányok édesanyja X-bejegyzésében. Hozzátette, bár nehéz neki a jelenlegi helyzet, bizakodik, és örül más családok egyesülésének.
A magyar lányokat egyelőre nem engedi el a Hamász

A Mandiner beszámolója szerint a Hamász átadta Izraelnek azoknak a túszoknak a névsorát, akiket pénteken elengednek. Az izraeli kormány pedig felvette a kapcsolatot az érintett családokkal - írja a Magyar Nemzet.

Mint arról a Magyar Nemzet is írt, Izrael és a Hamász pénteken négynapos tűzszünetet kezdeményezett a konfliktusban. A helyi idő szerint reggel hét órakor kezdődő tűzszünet magában foglalja az ellenségeskedések átfogó leállítását Gáza északi és déli részén egyaránt.

A katari közvetítők elárulták, hogy a tűzszünet középpontjában a túszok szabadon bocsátása áll, a Hamász október 7-i támadása óta fogva tartott 13 izraeli nő és gyermek első csoportját még a pénteki folyamán szabadon engedik. További túszok szabadon bocsátása várható, összesen ötven emberé a négy nap alatt.

Borítókép: Palesztinok kutatnak túlélők után egy izraeli légitámadásban megsemmisült ház romjai között a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. november 23-án (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber)
Forrás: magyarnemzet.hu

közösség

további frisss

lap tetejére