A legszebb elismerést az olvasók adják

há • 2020. október 19., hétfő •
Szombathelyi szerző végzett a ranglista élén egy újonnan alapított irodalmi versenyen. Németh Krisztina nem ismeretlen a helyi közönség előtt (sem). Több korábbi írása után tavaly a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg nagy sikerű könyve: ő jegyzi A hazara című regényt, amely Hamid Alizad, egy afgán menekült fiatalember valós sztorin alapuló történetét mutatja be.
A legszebb elismerést az olvasók adják

- A Dugonics András Irodalmi Díj egy egész friss, idén útjára indított elismerés, melyet az Imádom a könyveket közösség keltett életre. Ez a csoport már 2015 óta lelkes támogatója és segítője a kortárs íróknak, költőknek - mesélte a Frisss.hu-nak a most elismert szombathelyi szerző. - Én akkor vettem róla tudomást, amikor pár hete láttam a posztjaikat, hogy bizonyos kategóriákban melyik írókra lehet szavazni. Óriási megdöbbenésemre a kalandregény kategóriában ott találtam a saját nevemet is - hát így kezdődött a történet.

- Ez a díj abszolút az olvasók által odaítélt díj. A listára kerülés is olvasói ajánlás alapján történt, valamint a végeredmény is az olvasók szavazataiból adódott össze. Több internetes felületen lehetett voksolásni, valamint az Imádom a könyveket közösség figyelembe vett egyéb szempontokat is, mint például a moly-os jelenlétet, ottani értékelések eredményeit is. Ezekből a pontokból született meg a végeredmény - ismertette érdeklődésünkre Németh Krisztina a verseny menetét.

- Kimondhatatlanul boldog vagyok, hiszen íróként ez igazán nagy elismerés azoktól, akiknek tulajdonképpen írunk, az olvasóktól. Hálásan köszönöm mindenkinek, aki a listára juttatott, és aki a versenyben szavazott rám!
Hogy milyen hatással lesz ez az írói munkásságomra? Annyi biztos, hogy nagy lökést ad ez a folytatáshoz, amivel most egy kicsit amúgy is döcögősen állok. Addig is jövő évi díjkiosztóig büszkén viselem ezt a címet. Kimondani is szép: Dugonics András Irodalmi Díjas író... Azt ugye mondanom sem kell, hogy én a listára kerülést és az elismerést is A hazara című regényemnek tulajdonítom. Remélem, még sokan olvasni fogják, sokan megismerik azt a történetet - mondta lapunknak a frissen díjazott szerző.

Képek: Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére