A kozármislenyiek a Kék Szamurájokat követték Szombathelyen

Horváth Vilmos • 2022. december 02., péntek •
Az egész sportvilág nagy elismeréssel adózik a labdarúgó világbajnokság japán labdarúgó válogatott teljesítménye előtt. A Kék Szamurájok (ez a válogatott beceneve) - nagy meglepetésre – a német és spanyol válogatottat is legyőzve – felrúgva a papírformát -bejutott a nyolcaddöntőbe. Ám mind a játékosok mind szurkolótáboruk a pályán kívül is felhívta magára figyelmet.
A kozármislenyiek a Kék Szamurájokat követték Szombathelyen

Ahogyan arról a hírügynökségek beszámoltak, a - Felkelő Nap országának labdarúgói a németek elleni meccs után kitakarították maguk után az öltözőt.  Szurkolóiknak pedig kedvenceik biztatása és a jogos ünneplés mellett arra is jutott energiájuk, hogy teljes rendet hagyjanak maguk után a Dohához közeli Kalifa Stadion nézőterén. Úgy tűnik, hogy a jó példa ragadós, amint az alábbiakból kiderül… 

Nem csak most Katarban, hanem már 2018-ban, az oroszországi világbajnokságon is igyekeztek jó példával elöl járni a Japánból érkezett szurkolók. Rosztovban még a belgáktól elszenvedett vereség után sem hagyták el magukat annyira, hogy a szemétszedésre ne maradt volna erejük. A Kék Szamurájokról példát véve, a Haladás Sportkomplexumban a vendég Kozármisleny FC focistái is követték őket. Sőt, egy felhívást is közzétettek!

Emlékezetes és gólokban gazdag meccset vívott vasárnap délután egymással a Szombathelyi Haladás és a Kozármisleny gárdája.  A hazai zöld-fehérek az NB II. 18. fordulójában, 5:2-es félidő után 6:4 arányban verték a baranyaiakat. A négy gólt szerző, s pályát mégis vesztesen elhagyó Kozármisleny labdarúgóinak azonban ez sem szegte kedvét, hogy a mérkőzés után, pedáns módon kitakarítsák maguk utána vendégöltözőt. Ám nem érték be ennyivel, mert közösségi oldalukon öt, első osztályú, labdajátékot űző csapatot hívtak ki, hogy kövessék példájukat.

Így most a Pécsi MFC labdarúgóinak, a FTC Telekom jégkorongozóinak, a Telekom Veszprém és a PICK Szeged kézilabdázóinak valamint Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely kosárlabdázóinak térfelén pattog a labda.

Ez idáig a Pick Szeged kézisei vették a lapot, jelezve, hogy elfogadják a nemes kihívást. A szlovén Celje elleni, idegenbeli győztes Bajnok Ligája mérkőzés után ők is rendet raktak. Ráadásul közösségi oldalukon nem csupán csatlakoztak, hanem afféle hólabdaként továbbgörgetve a kezdeményezést, ők is újabb öt csapatot hívtak ki:

„Elfogadtuk a Kozármisleny FC labdarúgócsapatának a kihívását, a Celje ellen aratott BL-győzelmünk után rendet raktunk az öltözőben, így hagytuk magunk mögött a helyiséget és indultunk útra, Szegedre.
Csakúgy, mint a japán szurkolók a labdarúgó-világbajnokságon: rend a lelke a mindennek!

A mi kihívott csapataink:
Kézilabda: Győri Audi ETO KC, Budai Farkasok – Rév Group, MTK Budapest, Szegedi egyesületek: Szegedi Vízilabda Egylet, Naturex – Szedeák kosárlabdacsapata”

 

Fotók: 1News, FC Kozármisleny és Pick Szeged Handball Team közösségi oldalai

közösség

további frisss

lap tetejére