A költözés kapcsán érdemes lomtalanítani is!

szponzorált tartalom (x) • 2023. március 20., hétfő •
Az évek alatt sok minden gyűlik fel a lakásban, amire már nincs szükségünk, esetleg elromlott, eltört vagy használhatatlan. A lakásfelújítás pedig külön apropó arra, hogy belevágjunk a lomtalanításba, mely nem csupán évente egyszer lehetséges, mint sokan gondolják. Lehetőség van ugyanis arra is, hogy költöztető cégen keresztül igényeljük ezt a szolgáltatást, mely során minden olyan holmink elszállításra kerül, melyre már nincs szükségünk.
A költözés kapcsán érdemes lomtalanítani is!

A költözés és a lomtalanítás

A költözés során nagyon gyakran van szükség lomtalanításra, a Promove költöztető cég is előszeretettel ajánlja fel ezt a szolgáltatását. Ha lakást vásárolunk vagy bérelünk, akkor az előző lakók sokszor hagyják ott megunt holmijaikat, illetve nem ürítik ki megfelelően az ingatlant. Ez egy társasház esetében is problémás, azonban egy kertes családi ház esetében egyenesen tragikus képet is festhet.

Akár új lakók vagyunk, akár mi költözünk el, a költözést érdemes összekötni a lomtalanítással, ezáltal új életünk valóban új lesz, és nem kell a régi és használhatatlan dolgokat tovább kerülgetni.

Költözéskor mindenképpen szelektáljunk és csak azokat a bútorokat, háztartási gépeket, eszközöket, lakástextíliákat, ruhákat, ágyneműket, konyhai eszközöket vigyük magunkkal, melyeknek az új lakásban helye van. Minden további dologtól szabaduljunk meg, mert a túlzsúfolt környezetben nem fogjuk magunkat jól érezni.

A szelektálás

A költözés kiváló apropója a dolgok átnézésének, hiszen a dobozolás során minden eddigi holmink át fog menni a kezünkön. Első körben kizárólag azokat a tárgyakat csomagoljuk be, amiket vinni szeretnénk, minden mást pedig tegyünk félre. A dobozokat feliratozni kell, hiszen a költöztetők így fogják tudni, hogy az új lakás melyik helyiségébe pakolják le. Írjuk rá minden dobozra azt, hogy mit tartalmaz és azt is, hogy hová kerüljön a célhelyen.

A bútorainkat is nézzük át, és aminek nincs helye az új ingatlanban, azt különítsük el. A költöztetendő bútorokat szereljük lapra, a nagyobb ülőgarnitúrákat szedjük szét, ellenkező esetben szállítás közben megsérülhetnek.

A külön rakott holmikat szintén szét kell válogatni, mégpedig úgy, hogy melyek azok, amiket mások még szívesen használnának, ezeket hirdessük meg az interneten, vagy ajándékozzuk oda ismerősöknek, rászorulóknak. A megmaradt dolgokra, bútorokra pedig kérjünk lomtalanítási szolgáltatást a költöztető cégtől.

Lakásfelújítási projektjeink

Egy lakásfelújítás vagy csupán a bútorcsere szintén megújulással jár, azonban a régi bútorok, a lecserélt szaniterek, konyhabútorok lomtalanítást igényelnek. Ilyenkor sem érdekes rakosgatni a kicserélt dolgokat, sem pedig kerülgetni és várni a központi lomtalanításra, hanem válasszon költöztető cég által nyújtott lomtalanítási szolgáltatást.

Ha megfelelő szállító céget választ, akkor nem kell aggódnia a feleslegessé vált holmik miatt, hiszen az ország több pontján is igénybe vehető a megbeszélt időpontban házhoz jövő és mennyiségi korlátozás nélkül minden lomot elszállító szolgáltatás.

közösség

további frisss

lap tetejére