A kirándulók igényeit szolgáló fejlesztések valósulnak meg a Parkerdőben

Szponzorált tartalom • 2018. október 31., szerda •
Pihenőpontot hoznak létre a Szombathelyi Erdészeti Zrt. által működtetett Parkerdőben.
A kirándulók igényeit szolgáló fejlesztések valósulnak meg a Parkerdőben

Mintegy 40 millió forint értékben valósult meg a Parkerdő fejlesztésének első üteme még 2013-ban, de már akkor érezhető volt, hogy a munka itt nem állhat meg - avatott be minket az előzményekbe Bakó Csaba, vezérigazgató-helyettes. A kirándulók és sportolók jogos igénye volt, hogy nem csak kerékpártároló, hanem mosdók is létesüljenek, benne ivóvíz vételi lehetőséggel. Ennek előfeltétele volt, hogy a Parkerdő is csatlakozzon a víz- és csatornahálózatba. Az ehhez szükséges újabb 35-40 milliós összeget teljes egészében a Szombathelyi Erdészeti Zrt. saját forrásaiból finanszírozza. A tervek szerint a szakemberek még az idei évben végeznek a munkálatokkal.

Elmondható, hogy a térfigyelő-kamerarendszer 2013 óta hatékonyan működik, hiszen kiépítése óta megszűntek a rongálások a Parkerdő területén. Most ezt fogják bekötni a közterület-felügyelethez, hogy 0-24 órás felügyelet legyen. Emellett a Parkerdőbe két gondnokot is fel fognak venni, hogy karbantartási és parkgondozási feladatokat lássanak el, a bázisuk nekik is a Pihenőpontban lesz.

A több mint 10 éves parkerdei játszótér sem volt már biztonságos a szakértők szerint, ezért most lezárták a 2000 m2-es területet. A fenntartók pedig megvizsgálják, hogy a felújítás, vagy a játékok teljes cseréje lesz kifizetődőbb. Egy biztos a játszóteret a jövő évi Madarak és Fák Napján ismét birtokba vehetik  a családok.

közösség

további frisss

lap tetejére