A kalóznyomtatás az új urbanista őrület Berlinben

Frisss.hu/MyModernMet.com Fotók: Raubdruckerin.de • 2016. augusztus 01., hétfő •
Csak egy kis kreativitás kellett.
A kalóznyomtatás az új urbanista őrület Berlinben

Néha egy ultratrendi pólóhoz az is elég, ha észrevesszük a lábunk előtt heverő lehetőséget. Ezt használja ki a berlini "Raubdruckerin" (Kalóz Nyomtatók) nevű csapat is, akik némi festékkel és festőhengerrel járják az utcákat, mert ők aknafedeleket és szellőzőnyílásokat, illetve azok mintáit másolják át a pólóikra, pulóvereikre és táskáikra.

Igazi street art ez, ahol a leghétköznapibb dolgokból valami egészen elképesztő megoldás születik. De nem csak Berlint találhatjuk meg a kollekciójukban, jártak már Amszterdamban, Lisszabonban és Párizsban is, mert minden városnak megvan a maga stílusa, ami az utcai tárgyakon látszik is és jobbára egyedi.

A Raubdruckerin csoport nagy nyomtatásai nyilvánosak, szóval, aki éppen beléjük botlik munka közben, az csatlakozhat és tanulhat, de akkor sem kell elkeserednünk, ha egy-egy eseményükön nem voltunk ott, mert az online boltjukban elég sok mindent lehet venni, vagy a YouTube-on megnézni, hogyan csinálják. A lényeg, hogy ezekben a cuccokban kicsit mi is kalózok lehetünk.


 

közösség

további frisss

lap tetejére