A jövő évi Eb legfontosabb részletei a magyar válogatott szemüvegén keresztül

mandiner.hu • 2023. november 27., hétfő •
Mennyibe fáj a jegy a magyar futballválogatott Eb-meccseire? Mikor és hol tudom megvenni?
A jövő évi Eb legfontosabb részletei a magyar válogatott szemüvegén keresztül

November 16-án – a Bulgária elleni döntetlennel – biztossá vált, hogy zsinórban harmadszor a magyar válogatott kvalifikálja magát a labdarúgó Európa-bajnokságra. Három nappal később a hab is felkerült a tortára, amikor Szoboszlai klasszis villanásaival és Nagy Ádám utolsó percekben lőtt góljával Montenegrót is legyőztük, így a magyar nemzeti tizenegy csoportelsőként jutott ki a kontinenstornára - írja cikkében a mandiner.hu.

1964, 1972, 2016 és 2021 után ez lesz az ötödik Eb, amelyen szerepel majd a válogatottunk. A magyar csapat eddig 11 meccset játszott az Európa-bajnokságokon, a mérlege két győzelem (1964, Magyarország–Dánia 3:1 – hosszabbítás után; 2016, Magyarország–Ausztria 2–0), 4 döntetlen, 5 vereség – írja az nso. Fontos részlet, hogy Marco Rossi az első szövetségi kapitányunk, aki két kontinenstornán is irányíthatja nemzeti csapatunkat.

Hol, mikor, kik ellen? – magyar Eb-kisokos

A jövő évi Európa-bajnokságot Németország rendezi 2024. június 14. és július 14. Között. Tíz városban csapnak össze a részt vevő nemzetek csapatai; a stadionok befogadóképessége szerint ebben a sorrendben:

  • Berlin (74 ezer fő)
  • München (70 ezer fő)
  • Dortmund (65 ezer fő)
  • Gelsenkirchen (55 ezer fő)
  • Düsseldorf (54 ezer fő)
  • Stuttgart (54 ezer fő)
  • Hamburg (52 ezer fő)
  • Köln (50 ezer fő)
  • Lipcse (43 ezer fő)
  • Frankfurt (42 ezer)

A döntőnek a berlini Olimpiai Stadionban ad majd helyt.

Az, hogy a mieinknek melyik városokban kell majd helytállni, nagyban függ a sorsolástól. A 24 részt vevő csapatot hat darab négy fős csoportba osztják. A mérkőzések helyszínének és az időpontjának leosztása már megtalálható az UEFA-nak az oldalán, viszont ezen körülményeknél már csak egy fontosabb dolog van: az ellenfeleink személye.

Az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását december másodikán tartják Hamburgban. Az UEFA elkészítette a kalapok végleges beosztását:

Természetesen elkezdődtek a spekulációk, mely csapatokkal lenne a legnehezebb, melyekkel pedig a legkönnyebb dolga a magyar csapatnak. Minden bizonnyal

így nézhet ki a halálcsoportunk: Franciaország, Magyarország, Horvátország, Olaszország.

Emlékezetes, a 2021-ben rendezett kontinensviadalon sem kerültünk könnyű csoportba. Akkor a regnáló világbajnok Franciaország, az Európa-bajnok Portugália és a 2014-es világbajnok németek ellen kellett megküzdenünk. Hozzá kell tennünk, hogy a Szoboszlai Dominikot nélkülözni kényszerülő csapatunk szenzációs teljesítményt nyújtott: döntetlent játszott a franciákkal és a németekkel, valamint szoros vereséget szenvedett el a portugáloktól.

Marco Rossi szövetségi kapitány hozzászokhatott már a kőkemény csoportellenfelekhez: a tavalyi Nemzetek Ligájában az angolokkal, az olaszokkal és a németekkel kerültünk egy kvartettbe. Akkor ennyivel kommentálta az olasz kapitány sorsolást: „Easy”.

Hogyan vehetek jegyet az Eb-re?

A bunteto.com összeszedte az összes információt, ami hasznos lehet, ha élőben akarod átélni a magyar válogatott Eb-mérkőzéseit. Mint írják, a jegyvásárlás három fázisban történik. Az első kör már október 3. és október 26. között véget ért. A második kört a sorsolást követően, december 2-án nyitják meg, a magyar válogatott mérkőzéseire is ekkor adhatjuk le jegyigényléseinket. A harmadik fázisra márciusban vagy áprilisban kerül majd sor, de ekkor már csak a pótselejtezőn kvalifikált csapatok mérkőzéseire válthatunk jegyet.

A portál kiemelte, a jegyigénylés sikerességéről minden esetben sorsolással döntenek, így nem számít az igénylés sorrendje. A napokban az is kiderült, hogy az első értékesítési fázisban több mint 20 millió jegyigénylés érkezett és 1,2 millió jegyet adtak el. Négy kategóriában vásárolhatunk jegyeket: a legolcsóbb belépő 11 500 forintba, míg a legdrágább 760 000 forintba kerül majd. A jegyárakról további részleteket itt olvashat.

A sportoldal szerint legolcsóbban az UEFA jegyportálon vagy az Eb-re kvalifikált nemzeti válogatottak szövetségének hivatalos weboldalán vásárolhatunk belépőket.

Nyitókép: MTI//Kovács Tamás

közösség

további frisss

lap tetejére